Basketbalovým hráčkám karlovarské Lokomotivy přibyla potencionální posila ze zámoří. Ze Spojených států dorazila dvaadvacetiletá Terra Wallace, rozehrávačka z texaského Arlingtonu. Arlington patří k deseti nejlepším týmům v NCAA, nejvyšší univerzitní soutěži USA.

Terra Wallace je talentovaná hráčka. Minulý rok byla draftována do WNBA, nejvyšší americké ženské basketbalové soutěže.A to už něco znamená. S karlovarskou Lokomotivou uzavřela Terra Wallace prozatím jen krátkodobý kontrakt.

Do dnešního dne by se mělo ukázat, zda se do týmu Lokomotivy svým stylem hry hodí a zda bude pro zdejší družstvo dobrou posilou. A samozřejmě také, zda i jí zdejší prostředí bude vyhovovat. Pokud budou spokojeny obě strany, smlouva bude prodloužena do konce sezony.

Vybrala jste si Českou republiku a Karlovy Vary. První otázka: Proč?
Dostala jsem několik nabídek. Ale tahle se zdála být nejlepší a nejzajímavější…To pro mnebylo určitě to hlavní hledisko.

Znáte český basketbal?
Ne, ještě neznám zdejší styl. Vlastně jsem teď poprvé mimo Státy. Ale takhle na první pohled mi váš evropský basket přijde týmovější. V Americe se hledí spíš na individualitu.

A proč chcete hrát basketbal právě zde?
Chci především poznat, jak se hraje basketbal jinde, hlavně v Evropě. Myslím, že tahle znalost mi může v budoucnosti docela dobře posloužit.

Vyšel vám draft do WNBA. Proč…?
…jsem tam nezůstala? Ano. WNBA je u nás doma pro každého velká šance. Vlastně ta největší. Ale potom, po WNBA, pak už nic není. Není kam dál jít. A tak chci nejdřív zkusit hrát pár let někde jinde.

Odkud ze Spojených států vlastně pocházíte?
Narodila jsem se v Austinu v Texasu. (Hlavní město státu Texas, poznámka redakce.) Hrála jsem za univerzitní tým Arlingtonu.

Už jste měla čas si prohlédnout Karlovy Vary?
Ne. Zatím ne. Sotva jsem vystoupila z letadla…

Co očekáváte nebo čeho si přejete dosáhnout při svém působení zde v prvoligovém družstvu v Karlových Varech?
Především chci být užitečná týmu. A chci sbírat zkušenosti.

A co chcete dokázat v tomto sportu obecně?
Hrát basket tak dlouho, dokud budu moct.