Až v sedmém kole Trocal Ženské basketbalové ligy dokázaly hráčky karlovarské Lokomotivy poprvé v sezoně vyhrát na vlastní palubovce. Pražskou Spartu nakonec přehrály o třináct bodů (75:62) a toto vítězství si navíc přenesly i do CEWL (Central European Women League) Středoevropské ligy, v níž jsou zatím bez porážky.

Poločas byl vyrovnaný a o přestávce měla ještě navrch Sparta. To řádila v jejím dresu hlavně jamajská rozehrávačka Loudenová, která dokázala jako třetí hráčka v této ligové sezoně nastřílet v jednom utkání přes 30 bodů, ale ve druhé půli ji domácí začali lépe bránit, až ji vyfaulovali.

Vůbec Sparta ve druhém poločase víc komentovala výroky rozhodčích a méně se věnovala hře. „Vyšla nám taktika chodit si pro fauly,“ přiznal karlovarský trenér Jiří Bárta. „Jenomže o přestávce jsme museli připomenout, co máme hrát a co jsme celý týden trénovali,“ okomentoval rozdílné výkony v obou poločasech.

Přesto se pořád najde, co zlepšovat. „Stále máme problémy se střelbou. Nakonec rozhodla lepší obrana. Jsme rádi za dvojí vítězství. Spíše preferujeme ligu a tímtomáme reálný předpoklad na umístění kolem pátého, šestého místa,“ dodal Bárta.

„Velmi bojovné, pohledné a napínavé utkání z obou stran, herní štěstí se přelévalo na obě strany a v závěru se přiklonilo k nám,“ doplnil jeho asistent Václav Macek.

Sparta neměla dobrý týden. Prohrála v lize i v poháru, a to dokonce dvakrát, ve středu v rakouském Welsu a v sobotu v Tuhnicích. Síly jí nechyběly, ale ve Varech ji zradila nedisciplinovanost. „Po relativně vyrovnaném prvním poločase se rozhodlo ve třetí části. Zcela nám odešla střelba a navíc byla velká nekoncentrovanost,“ přiznal asistent trenéra Milan Žahour.

Po sedmi kolech Trocal ŽBL se neuvěřitelně vyrovnal střed tabulky.

V posledním kole si vedoucí Gambrinus Brno připsal další jasné vítězství, Strakonice poslal domů s nadílkou 118:40.

Po čtvrtečním euroligovém vítězství v chorvatském Šibeniku uspěly i basketbalistky USK Praha v souboji o druhé místo proti Valosunu Brno jednoznačně 87:52. Debut v české lize si odbyla nová posila Pražanek Ruska Karpovová a přispěla k výhře 12 body.

Basketbalistky Kary Trutnov, které jsou čtvrté, rozhodly o vítězství v Táboře nad Slovankou hned v první čtvrtině, ve které získaly sedmnáctibodový náskok. Domácí celek v závěru zkorigoval výsledek, když hostující družstvo šetřilo se silami po čtvrtečním pohárovém zápase v Polkowicích. Výsledek 70:78 vypadá pro Slovanku velmi dobře.

Pátý Hradec Králové neměl problém s posledním Ústím nad Labem a vyhrál jednoznačně 97:47. Šestá je Sparta, sedmá Lokomotiva, ovšem všechny čtyři celky od čtvrtého místa mají po 10 bodech.

Už zítra hrají Karlovaračky další utkání CEWL Středoevropského poháru v rakouském Welsu a v sobotu je čeká důležitý ligový duel v Trutnově.