Modřice dokázaly obrátit nepříznivý stav nohejbalového finále s Liaporem ve svůj prospěch, zatímco karlovarský tým nenašel skvělou formu, která je od začátku sezony doprovázela. Musel se tak sklonit před bojujícím týmem, které k titulu vedl kostrbatou cestou modřický kapitán Petr Gulda.

„Určitě je to pro nás zklamání, jelikož sezonou jsme projížděli jako nůž máslem,“ smutně se ohlédl za rozhodujícím finále kapitán Liaporu Michal Kokštein, a pokračoval:
„Nevyšla nám první a třetí dvojice, a to možná rozhodlo. Hlavně jsme neměli prohrát odvetu v Brně. Navíc jsme si prohru nepřipouštěli a to také možná sehrálo roli.“

Liapor tak vylepšil své loňské čtvrté o dvě příčky, i tak je to však pro tým z minerálních vod spíše ztráta než zisk.

„Modřice byly v psychické výhodě, což dokázaly hned v úvodu finále zúročit. My jsme už jen dotahovali, a když už jsme poté vyrovnali, nedokázali jsme obrat dokonat,“ s trpkostí v hlase dodal Kokštein.

Karlovarský tým také doplatil na prostředí, jelikož v hale se jim moc nedaří. To potvrdili i ve finále. Ve dvou utkáních na palubovce vyšli naprázdno. „Určitě by to, co pro nás byla určitá výhoda, jelikož máme techničtější hráče.

V hale je to hodně o síle, ale soupeř prostě hrál to jsme mu my dovolili,“ uzavřel Michal Kokštein.