Vynikajícím úspěchem skončil start šermířů Lokomotivy Karlovy Vary na turnaji Českého poháru o Velkou cenu Dukly Olomouc. V žádné ze čtyř kategorií, ve kterých startovali, nechyběli na stupních vítězů a domů si přivezli šest medailí.

Jako první nastoupili na olomoucké planše v sobotu dopoledne kadeti. Ve 32členném startovním poli hrál roli karlovarské jedničky Adam Klsák a naděje svých trenérů nezklamal, když nestačil pouze na vítězného Čupra z Litoměřic a obsadil druhé místo.

„Adam potvrzuje momentální vynikající formu a přestup k novému trenéru Stanislavu Jamborovi se ukázal jako vynikající tah. Pokud mu vydrží forma a zdraví, kadetské mistrovství Evropy v Itálii by ho nemělo minout,“ ocenil Klsákův výkon šéftrenér oddílu šermu karlovarské Lokomotivy Martin Rubeš.

Odpolední soutěž kadetek byla celkem jednoznačnou záležitostí karlovarských děvčat. „Mezi hlavní favoritky celého turnaje patřily naše nejlepší kadetky Petra Myšková a Tereza Kubová, jenže cestu k vítězství jim tentokrát patřičně zkomplikovala další naše závodnice, věkem ještě žačka Lucie Hornová. Zápas od zápasu se zlepšovala a postupně vyřadila nejprve Terezu a pak v souboji o 1. místo i Petru a soutěž překvapivě vyhrála,“ neskrýval radost Rubeš. Další třešničky na dort k jubileu založení šermu v lázních přidali v neděli žáci. Karlovarský čtyřlístek v sestavě Řezníček, Novotný, Kašák a Rubeš se bez problémů probojoval do elitní osmičky, kde si nejlépe vedl nejmladší účastník turnaje Martin Rubeš. Podlehl až ve finále, kde nestačil na Pechara z SC Praha a po prohře 15:10 skončil celkově druhý.

Program turnaje uzavírala soutěž žaček, kde Karlovy Vary reprezentovaly Hornová s Ondráčkovou. Také ony hladce postoupily do osmičky, kde se pak střetly v „sestrovražedném“ boji o postup do finále. V dramatickém utkání vyhrála zkušenější Lucka v poměru 15:13 a stálo ji to tolik sil, že pak už ve finále nestačila na pražskou Kaderakovou a medailovou sbírku lázeňského šermu doplnila stříbrem.

Konečné pořadí turnaje

Kadeti
1. Michal Čupr (Sj Litoměřice)
2. Adam Klsák (Loko KV)
3. Richard Pokorný (Humanita Praha) a Martin Zýka (USK Praha) 9. Štěpán Řezníček (Loko KV)
17. Martin Rubeš (Loko KV)
27. Karel Kašák (všichni Loko KV)

Kadetky
1. Lucie Hornová (Loko KV)
2. Perta Myšková (Loko KV)
3. Tereza Havlová (FC Karlín) a Katarina Hollá (Slavia Bratislava)
6. Tereza Kubová (Loko KV), 7. Natálka Ondráčková (Loko KV), Eva Považanová (Loko KV)

Žáci
1. Adam Pechar (SC Praha)
2. Martin Rubeš (Loko KV)
3. Jakub Vůjtech (USK Praha) a Jindřich Podlešák (Humanita Praha)
5. Ondra Novotný (Loko KV)
6. Štěpán Řezníček (Loko KV)
8. Karel Kašák (Loko KV)

Žačky
1. Magda Kaderaková (FC Karlín)
2. Lucie Hornová (Loko KV)
3. Natálka Ondráčková (Loko KV)