Druhým nejpočetnějším sportovním svazem Karlovarského krajského sdružení ČSTV je Krajský tenisový svaz. Řídí všechny soutěže družstev i jednotlivců neregistrovaných hráčů a sdružuje 2270 tenistů (fotbalistů je víc než 14 tisíc a ostatních 21 sportů má pod 1300 členů).

V loňském roce krajský svaz řídil soutěže mužů, žen, předžáků a seniorů a soutěží družstev se zúčastnili tenisté jedenadvaceti klubů a osmi sportovních kroužků, dohromady plných 85 družstev. Z dotace krajského sdružení dále uskutečnil dva turnaje dětí do 9 let, kterých se zúčastnilo ve Varech 21 a v Chebu 23 dětí.

Krajský tenisový svaz řídí šestičlenný výbor, jehož předsedou je Jan Kučera z TCG Karlovy Vary, jednatelem Jaroslav Kolář z karlovarské Lokomotivy a členy František Fišer (TCG), Milada Smíšková, Stanislav Česla (oba Cheb) a Roman Fischer (Sokolov).

Pro letošní rok organizuje krajský svaz soutěže neregistrovaných ve stejném rozsahu jako loni. Písemné přihlášky se posílají na adresu Jan Kučera, Tyršova 1, 36001 Karlovy Vary nejpozději do 10. dubna.

Ve čtvrtek 10. dubna se také koná jarní aktiv zástupců všech klubů a sportovních kroužků okresu Karlovy Vary. Svolán je na 17.00 do salonku restaurace Luna v Karlových Varech a vedení svazu očekává, že účast bude přinejmenším stejná jako před rokem.