Prestižní celoroční soutěž amatérských cyklistů úspěšně jezdí i řada jezdců z Karlovarska, v dobře obsazené kategorii nad 50 dokonce drží medailové pozice.

Lídrem kvalitně obsazené kategorie padesátníků je Radoslav Krummer, který po dvaceti odjetých závodech vede v dresu Slavie Karlovy Vary průběžné pořadí s náskokem 58 bodů před sokolovským Ludvíkem Killingerem. Třetí Stanislav Svárovský (Kooperativa) má na kontě 505 bodů a nemůže tedy vedoucí tandem ohrozit ani náhodou, a na 4. místě je opět reprezentant Karlovarska, Killingerův kolega z Cyklo Teamu Killi Petr Volánek.

Své ambice potvrdili Krummer s Killingerem i v zářijových závodech.

V silničním závodě s hromadným startem na 65 km ve východočeské Luži zvítězil ve spurtu celého dvacetičlenného startovního pole Oto Macháček z Tessuti Prestige Teamu, Krummer proťal cílovou čáru jako pátý a Killinger na sedmém místě, Volánek spadl a nedokončil a pád na trati znamenal konec sezony i pro dalšího Karlovaráka Karla Rouču.

V závodě na 90 km obsadil Ludvík Killinger mladší mezi sedmi startujícími třicátníky 3. místo a v závodě mužů nad 70 let na 40 km zvítězil sokolovský Zdeněk Makoň.

Den po silnici se v Luži jel závod do vrchu. Na 12,2 km dlouhé trati s převýšením 326 metrů a cílem na Svaté Kateřině v nadmořské výšce 706 metrů, dojeli v kategorii nad 50 ve spurtu pětičlenné skupinky první Krummer, druhý Volánek a čtvrtý Killinger, všichni ve shodném čase 24 minut a 33 vteřiny. Rychlejší než oni byli jen čtyři čtyřicátníci: Würz (Kooperativa), Drahoš (Hlinsko), Boštík (Litomyšl, všichni 24.16 min.) a Fryč (Bencar, 24.21 min.). Zraněný Rouča dojel se šestiminutovou ztrátou předposlední, mladší Killinger vybojoval ve své kategorii M30 opět bronz (25.28) a stejné místo obsadil v kategorii M70 ZdeněkMakoň(31.37 min.).

První a druhé místo ve své kategorii obsadili Krummer s Killingerem i v předposledním závodě série, který se jel v neděli v Liberci. Na devítikilometrové trati z Liberce na vrchol Ještědu ve výšce 1010 metrů zajeli časy 28.16 a 28.22 minuty. Kromě nich hájil barvy karlovarské cyklistiky už jen Killinger mladší, který v čase 30.17 min. obsadil mezi třicátníky 7. místo.