Již v sobotu 6.září 2008 zahájí nový ročník utkáním prvního předkola v Českém poháru hokejbalu, kdy jim bude soupeřem rezerva extraligového týmu HbC Pento Most. Hned víkend poté se již rozeběhnou ligová utkání, kdy se Ostrov utká na hřišti v Karlových Varech s týmem HbC Demons.

Ostrovským se během pauzy podařilo i posílit kádr. Ihned po skončení loňské sezony prohlásil trenér mužstva Ondra Vízdal, že by bylo jeho přáním posílit tým po jednom hráči na všech postech.

„To se nám podařilo. Přišli k nám do týmu tři hráči z týmu CSKA, a to brankář Pavel Tomko, obránce Petr Tašner a útočník Marek Majdak. Ještě jednáme o jednom hráči.“

Jak hráči zapadnou do týmu, prověří až skutečná utkání hraná jak se říká naplno. Samozřejmě ostrovští hokejbalisté již mají za sebou jak fyzickou přípravu, tak tu herní, na hřišti ovšem utkání jsou o něčem jiném. I proto odehrál HbC Atlantis Ostrov tuto neděli v Karlových Varech přátelské utkání s týmem CSKA Karlovy Vary.

„Je strašně důležité prověřit tým před sezonou v přátelském utkání. Samozřejmě na hřišti trénujeme už dlouho, ale je přeci jenom něco jiného, když hrají na trénincích proti sobě hráči, co se znají, a pak nastoupí k utkání proti někomu již za sebe – jako za mužstvo. Je to prestižnější a přistupuje se k tomu jinak. V našem kraji není herně lepší mužstvo, než je právě CSKA, takže soupeř na prověření v přátelském utkání nemohl být vybrán lépe. V utkání bylo znát, že CSKA je tým, který hraje o třídu výš. Přesto jsem byl s předvedeným výkonem spokojen. I proto, že nám v sestavě chyběli hráči ze základu, a to hned tři obránci. Hráčům končí dovolené, a tak se dostali v přátelském utkání na hřiště úplně všichni a právě mladí hráči na mě udělali dojem. Velmi kvalitní výkon předvedl mladý brankář Filip Kunc a brankově se prosadili z naší strany právě pouze junioři. Už vzhlížíme k příštímu utkání v Českém poháru, kde bychom chtěli uspět,“ uzavřel své vyhlídky na vstup do nové sezony trenér týmu HbC Atlantis Ostrov Ondra Vízdal.

CSKA Karlovy Vary – Atlantis 6:4
Branky Ostrova: Pavel Novotný, Rác, Marek, Petr Novotný.
Sestava Atlantis: Kunc – Vízdal, Marek, Farkaš, Rakušan, Majdak, Götz, Pa. Novotný, Pe. Novotný, Barth, Denčev, Rác, Elbl, Stepan.