Na startovní čáru na loketském náměstí přilákal půl stovky atletů, popravdě řečeno méně, než se čekalo. „Snad to bylo tím vedrem, bylo skoro 30 stupňů,“ vysvětluje si menší účast organizátor závodu Oldřich Dvořák.

Po sportovní stránce se ale běh rozhodně vydařil.

„Závod od samotného startu režíroval Míra Švehla, nejdříve utekli ve trojici s Karlem Hellmichem a Milanem Kožákem a ve druhém okruhu se Míra vydal na sólovou cestu za vítězstvím. Jako druhý proběhl cílem veterán Hellmich, kterého nezabrzdilo ani bolestivé zranění paty, a třetí byl rovněž veterán Kožák, který už měl ale na Slávka víc než minutovou ztrátu. Časy vítěze a všech dalších pod 30 minut jsou s ohledem na stoupání k cíli okruhu a klimatickým podmínkám skvělé,“ zhodnotil závod Dvořák.

Doplňkový závod mládeže na 1,2 km zcela ovládly naděje pořádajícího Triatletu, moc jiných běžců v těchto kategoriích ostatně na start nepřišlo.

„Přesto bych výkony našich mladých nesnižoval. Za pozornost určitě stojí statečný boj Evy Švecové, která podlehla vítěznému Milanu Šochmanovi až ve finiši,“ uzavřel svoje ohlédnutí za závodem předseda Triatletu.

Liga běžců měla o víkendu na programu dva závody, v sobotu se běžel terénní triatlon v Chodově.

Další závody jsou na programu až o prázdninách, 19. července horský běh Perštejn – Klínovec a 17. srpna Dvořákovy okruhy v Karlových Varech, které uzavřou první polovinu čtyřiatřicetidílného seriálu.