Uplynulý víkend byli badmintonisté Jiskry Nejdek na roztrhání, startovali hned na čtyřech různých turnajích ve čtyřech různých městech. Na turnaji Grand prix ČR kategorie C věkové skupiny patnáctiletých v Dobřanech se spolu s Nejdečáky Markem Bernáškem, Kirillem Protasovem a Adamem Nesvedou představilo také dívčí trio karlovarského Slovanu Jana Panochová, Denisa Antošová a Kateřina Vataščuk.

První a jediná medaile se urodila v mixu, kde Vataščuk spolu s Novákem z plzeňské Bílé Hory vybojovali bronz. Další mixy, Bernášek s Panochovou, Nesveda s domácí Pechovou a Antošová s Plzeňanem Bradou, skončily shodně na 17.-24. místě.

V singlech skončil Kirill Protasov hned v 1. kole, Bernášek s Nesvedou a mezi děvčaty i Antošová dobojovali na 9.-16. místě a Vataščuk s Panochovou skončily před branami semifinále obě na 5.-8. místě. Stejné umístění vybojovaly rovněž debly Nesveda s Bernáškem, Panochová a Vataščuk a Antošová s plzeňskou Radovou.

Na áčkovém turnaji devatenáctiletých v Liberci startovala jako jediná reprezentantka Karlovarska Marcela Nesvedová, výsledky ale nic moc. Nejlepší to bylo v mixu, kde s Danielem Holcem z pražské Astry v 1. kole překvapivě porazili výborný pár Hampela s Kerdovou (Sokol Plesná, Slavia Liberec) 21:17 a 21:18, a po prohře s pražsko – klímkovickým párem Kurz, Tomalová obsadili slušné 9.-16. místo. Stejné místo obsadila Marcela v singlu, když nepochopitelně nestačila na opavskou Hepprovou, a největší zklamání si připravila v deblu, kde startovala s Lucií Grimmovou z Chemičky Ústí.

„Naprosto zbytečně prohrály s českokrumlovskými Černou a Švédovou a bylo z toho jen 5.-8. místo. A to měly jasnou výhrou postoupit do semifinále, jenže se jim povedlo promarnit tři mečboly! No učiněná hrůza,“ neskrýval zklamání nejdecký trenér Stanislav Newiak.

Dospělí měli o víkendu na programu turnaj Grand prix kategorie D v Králově Dvoře, kam se jako jediný z Nejdku vypravil David Ježek. V 1. kole se mu sice nepodařilo zdolat Jenčíka ze Sokola Svatá, ale v zápasech o umístění si pak spravil náladu dvousetovými výhrami nad Kočím z Motorletu a bývalým Nejdečákem, dnes Plzeňanem Jirkou Malým a obsadil celkem slušné 9.-10. místo. S Malým pak startoval v deblu, ale neuspěli ani proti Rombaldovi s Kočím (oba Motorlet), ani proti Slepičkovi s Huclem (Jupiter Plzeň, Doubravka) a skončili na 7.-8. místě.

Kousek od Dobřan v Plzni pak bojoval na 42. Akademickém turnaji ISBT Jan Klimaj. V turnaji, který byl vypsán jako soutěž tříčlenných družstev 2+1, startoval s Petrou Munzarovou z Prahy a Robertem Zostawou z polské Wroclavi a obsadili 8. místo.

„Měli jsme tak trochu smůlu, vítězství ve skupině nám uteklo o dva míčky, jinak jsme mohli hrát v první čtyřce o medaile,“ litoval zmařené šance nejdecký badmintonista.