Sobotní Velikonoční desítku ve Stříbře vyhrál v čase 38:23 sedmáctiletý běžec Baníku Stříbro Tomáš Jaša s půldruhaminutovým náskokem na vítěze mladších veteránů a svého oddílového kolegu Jana Flakse, další minutu ztrácel na 3. místě další z mladíků, plzeňský Vlasta Šroubek. Na 9. místě mezi muži do 39 let doběhl v čase 59:15 Michal Havlíček z karlovarského ACES Teamu a stejné místo mezi veterány do 49 let obsadil v čase 52:17 jeho klubový kolega Milan Procházka. V kategorii starších veteránů nad 50 vybojoval bronz v pěkném čase 46:41 Pavel Krieger z AK Sokolov, na 5. místě skončil Jiří Královec ze sokolovského Ultrasportu a 7. místo obsadil další ´acesák´ a Milan Roubíček.

Závod žen vyhrála v čase 43:33 mariánskolázeňská atletka Monika Preibischová, na 2. místě doběhla o 14 let starší sokolovská veteránka Ivana Sekyrová a 5. místo obsadila Martina Kailová z ACES Teamu Karlovy Vary.

Nedělní Velikonoční běh ve Františkových Lázních přilákal na start více než stovku běžců. Na 3800 metrů dlouhé trati vedené pěší zónou a parky v centru města excelovali atleti Baníku Sokolov. Závod mužů vyhrál Pavel Procházka, který časem 12:55 o 12 vteřin překonal traťový rekord Martina Benky z roku 2005, a jako druhý proběhl cílem v čase 13:34 Jan Sokol. Nový traťový rekord vytvořila časem 14:40 i vítězka závodu kategorie žen Ivana Sekyrová a na bednu si vyskočil i stříbrný mezi muži nad 40 Karlovarák Jiří Vyšín.

Další pro Karlovaráky atraktivní závod se o nadcházejícím víkendu poběží rovněž mimo náš okres. Tradiční jarní Běh Bezručovým údolím (15 km, silnice) odstartuje v neděli 19. dubna v 11:00 v Chomutově před školou Heyrovského.

Na Karlovarsku se bude běhat až v neděli 26. dubna, kdy je na programu Běh kolem Rolavy. Rovinatá trať vede po asfaltu kolem karlovarského koupaliště a má přesně změřených 8 km.

Běh Bezručovým údolím a Běh okolo Rolavy jsou zařazeny do seriálu Ligy běžců Karlovarského kraje.