Její výsledky v konkurenci šedesátky hráčů a hráček z celé republiky nepřinesly žádné medailové překvapení, ale ani velké zklamání.

Úvodní disciplínou šampionátu, který pořádal pražský Motorlet v hale na Sázavě u Prahy, byla smíšená čtyřhra, ve které Marcela startovala s Petrem Vackem ze Sokola Doubravka.

V prvním kole porazili brněnsko-orlovský pár Dvořáka s Jurčíkovou celkem hladce dvakrát 21:17, ale ve druhém už nestačili na Zajíčka s Tomalovou (Liberec, Klimkovice) a skončili na celkem slušném 9.-16. místě.

Jen dvě utkání odehrála Nesvedová i v singlu, kde v prvním kole dokázala s Hobzikovou ze Sokola Meteor Praha v 1. setu porazit 23:21, ale v dalších už na ni nestačila a prohrála 8:21 a 13:21. V boji o pořadí potom porazila krumlovskou Duškovou 21:13 a 21:4 a obsadila tak 17.-24. místo.

Druhé kolo se nejdecké hráčce stalo osudné i v deblu, který hrála s Petrou Pilařovou z Chemičky Ústí. V prvním kole sice porazily krumlovsko–přerovský pár Švédovou s Pavelkovou snadno ve dvou setech 21:16 a 21:13, ale ve druhém je čekal soupeř k nepřekonání.

„Narazily na nasazené jedničky Hofmanovou s Křížkovou ze Sokola Dobruška a zřejmě zapůsobila psychika. Po odevzdaném výkonu podlehly až příliš hladce dvakrát 8:21. Škoda, medaile byla až příliš vysoko, uvidíme za rok,“ komentoval výkon Marcely Nesvedové nejdecký trenér Stanislav Newiak.