Do celoroční soutěže se letos zapojily téměř dvě stovky vytrvalců.

Vítězi Ligy běžců 2007 se v jednotlivých kategoriích stali Jan Sokol z AK Sokolov, Karel Hellmich z karlovarského Triatletu, Michal Landiga z LK Abertamy, Dagmar Hůrková ze sokolovského Ultrasportu a Ivana Sekyrová z AK Sokolov. Absolutními vítězi svých kategorií přitom byli Sekyrová a Landiga, oba dokázali všechny své starty v závodech zařazených do Ligy běžců proměnit ve vítězství. Landiga jich má na kontě 20 a Sekyrová dokonce 23, což jí v součtu dalo 506 bodů a tedy i vítězství v Poháru Aces Teamu. Oba se také stali vítězi Poháru Kooperativy, kam se započítávalo sedm nejlepších výsledků z deseti vybraných závodů bez ohledu na kategorii.

Nejpilnějším běžcem regionu je Milan Roubíček, který v dresu ACES Teamu startoval ve 27 ze 30 závodů Ligy běžců. O jeden závod méně absolvoval letos karlovarský Milan Kožák, po 25 startech mají sokolovští Jiří a Dagmar Hůrkovi a 24 závodů odběhala abertamská Eva Hejtmánková.

Do Ligy běžců se letos zapojilo celkem 193 závodníků, z toho bylo 133 mužů a 60 žen. Nejpočetněji obsazenou kategorií byli muži do 39 let, kterých v soutěži bodovalo 74, žen do 35 let bylo 45, veteránů do 49 let 34, veteránů nad 50 let 25 a veteránek nad 35 let 15.

Nejoblíbenějším závodem letošního ročníku byl podle bodování účastníků Karlovarský kros, který získal 37 bodů. Další místa v pořadí oblíbenosti obsadily Slavkovský kros, Blaťák, sokolovská Hodinovka, Královská pětimíle, ašský Půlmaraton, Running Day Loket, Smolnický kopec, Běh přes Vítkův vrch a Běh parkem v Klášterci nad Ohří.

Nový ročník Ligy běžců odstartuje 1. ledna Novoroční běh na Svatošské skály. Premiérově byly pro rok 2008 zařazeny čtyři závody, Běh vítězného února, Steeple Sokolov, Běh na Pístov a karlovarský Běh lyžařů, a pokud to bude možné, bude přidána i sokolovská štafeta 3x 1,5 km.