V sobotu startoval na Jahodové louce tradiční závod Štít Krušných hor, kterého se zúčastnilo ve čtrnácti kategoriích 145 lyžařů.

Ve 13 hodin vyrazili na trať douhou sedm set metrů předžáči. Mezi nimi dominoval Jan Hašek z Plzně. Na stejně dlouhém okruhu mezi dívka vyhrála Štěpánka Slívová z Karlových Varů.

Kategorie žáků byla rozdělena na šest skupin. Nejmladší žáky ovládl Lukáš Verner z Karlových Varů a žákyně Tereza Doleželová z Perninku. Mezi mladšími žáky patřil triunf Michalu Novákovi ze Slovanu Karlovy Vary a žákyněmi Tereze Běhounkové z Teplic. V kategorii starších žáků byl nejrychlejší Luděk Šeller z Plzně a mezi dívkami si doběhla pro vítězství Adéla Kučová z pořádajícího Slovanu.

Dorostenci byli také rozděleni do věkových kategorií. Na ročníky 1990 až 91 a na 1992 až 93.

Mezi mladšími si vybojovali vítězství Jakub Rádl ze Slovanu a Daniela Novotná z Lokomotivy Teplice. Mezi staršími dominovali Jiří Hron z Teplic a Iva Juráková z Aše, která neměla ve své kategorii konkurenci. Startovala totiž jediná. Stejně jako Eva Hašková v katerorii žen a juniorek.

V nejsledovanější kategorii mužů a juniorů zavládl čtyřicetiletý Ladislav Provod z Plzně. S půlminutovou ztrátou doběhl Jirka Bouchal z Plzně. Třetí příčka patřila Ladislavu Fabišovskému hájícím barvy Perninku.

Nedělní závod byl uspořádán jako Memoriál Jaroslava Mašaty. Toho se zúčastnil i juniorský mistr světa v X–Terra triatlonu Martin Jiskra.

Na start závodu se tentokrát postavilo 152 lyžařů běžců.

V nejmladších kategoriích vyhráli Adam Picura z Perninku a stejně jako v sobotu Štepánka Slívová. Mezi nejmladšími žáky vyhráli Petr Hannsmann z Aše a také podruhé si doběhla pro vítězství Tereza Doleželová z Perninku. Kategorii mladších žáků znovu ovládli Michal Novák a Tereza Běhounková. Starší žáky ovládli Lucie Prokešová a Marek Švejnoha (oba z Plzně).

V mladším dorostu dominovali karlovarští Radim Vik a Petra Nováková. Ve starším dorostu se pak dočkali triumfu Iva Juráková a Aleš Havel z Teplic. Pro vítězství v kategorii žen a juniorek si doběhla Eva Hejtmánková z Lyžařského klubu Abertamy.

Na nejdelší patnáctikilometrové trati vyhrál s více jak dvouminutovým náskokem Martin Jiskra, který hájil barvy pořadatelského Slovanu Karlovy Vary.

„Jako pořadatel bych chtěl poděkovat rozhodčím a technickým pracovníkům. Byly to výborně zvládnuté závody,“ shrnul hodnocení ředitel závodu Petr Mach.