O víkendu vyrazili Karlovarští hokejbalisté k prvnímu utkání finálové série na hřiště vítěze základní části Krupky. V od začátku vyhecovaném utkání se ujali brzy vedení, soupeři skórovat nedovolili, a tak mohli po druhém gólu v závěru zápasu slavit výhru.

SK HBC MD Krupka - SK HBC CSKA Karlovy Vary 0:2

Hráči Krupky nastoupili do utkání z ostra, ale při jednom ze zákroků měl jejich kapitán hůl příliš vysoko a putoval na trestnou lavici.

V přesilové hře zatlačili Karlovarští domácí do jejich obraného pásma, ale příliš váhali se střelbou. Těsně po skončení výhody se odhodlal ke střele nejužitečnější hráč základní části Jan Frič a jeho přízemní rána se zastavila až v brance.

Domácí inkasovaný gól nabudil k ještě větší aktivitě, ale znovu to s tvrdostí přehnali.

Ve druhé přesilové hře měl gól na holi znovu Jan Frič, ale jeho forhendový blafák zastavila lapačka domácího brankáře. Krupka zbytek oslabení ubránila, a naopak dostala vzápětí výhodu hned dvou mužů v poli. Lázeňští však oslabení sehráli výborně a domácí se k větší šanci nedostali. Poté si přesilovku zahráli znovu Karlovarští a po nápadité kombinaci se ocitl sám mezi kruhy kapitán Šlár, ale nezakončil přesně. I tak mohli být hráči CSKA s první třetinou spokojeni. Měli více ze hry a hlavně se jim podařilo skórovat.

Ve druhé třetině se pokračovalo v oboustranně tvrdé hře a přibývaly šarvátky. Početní výhody se střídali na obou stranách, ale branky se diváci nedočkali. Nejblíže k ní měli ale opět hráči Varů, když tvrdou ránu Jana Bauera zastavila spojnice tyček. Za zmínku stojí i šance Lukesleho, který však byl po průniku Jana Friče už příliš blízko brankáře.

Také domácí měli několik povedených střel, ale na výborně chytajícího Nováka nevyzráli. V úvodu třetí třetiny zamklo CSKA, po další z přesilových her, domácí v jejich obrané třetině. Vše vyvrcholilo tvrdou ranou Bruštíka, která bohužel pouze pořádně rozezvučela břevno svatyně domácích. Po chvíli se situace otočila a Krupka měla znovu výhodu dvou hráčů v poli, ale i tentokrát Karlovarští odolali, když největší z šancí opět bravurně zlikvidoval brankář Novák. Ani další přesilové hry nepomohli v koncovce tápající Krupce vyrovnat skóre. V závěru naopak zesílil tlak ze strany CSKA.

Do dobrých šancí se dostali Jan Bauer a Jan Frič, ale uklidňující druhý gól vstřelil až po Průšou čistě vyhrané buly Jakub Bauer. Zbývající minuty měli Karlovarští zcela pod kontrolou a směřovali k vítězství. Vývoj zápasu neunesl jeden z domácích hráčů, který po bodnutí koncem hole dostal trest na 5 minut a do konce utkání a příští dvě utkání bude sledovat pouze jako divák.

"Utkání bylo hodně náročné. Už od začátku to bylo hodně vyhecované a mnoho vyloučení stálo oba týmy hodně sil. Lépe jsme se s tím vypořádali my a to rozhodlo," řekl po utkání vedoucí mužstva Karlových Varů Milan Martinovský.

To že byli hosté spokojenější potvrzují i slova kapitána Josefa Šlára: „Myslím, že jsme byli většinu zápasu lepší, a proto jsme vyhráli. V rozhodujících chvílích nás podržel gólman a hlavně jsme dokázali vstřelit dvě branky, což soupeř nedokázal."

Ohlasy z kabiny Krupky shrnul útočník s extraligovými zkušenostmi Martin Štefko: "Určitě jsme chtěli vyhrát, ale soupeř byl kompaktnější a bojovnější," a pokračuje: "Dalo se to otočit. Jenže jsme nedokázali využít přesilovky, a to nás prakticky stálo zápas."

Branky CSKA: Jan Frič (Lukesle) a Jakub Bauer (Průša)
Třetiny: 0:1, 0:0, 0:1
Střely: 14:21
Vyloučení: 16:15
Přesilovky: 10:10
Bez využití.
Rozhodčí: Barna, Koskuba.
CSKA Karlovy Vary: Novák (Rojko) - Lukesle, Kliment, Šlár, Reiser, Divíšek, Jakub Bauer - Jaroslav Bauer, Vrbas, Jan Frič, Průša, Jan Bauer, Jakub Frič, Němec, Bruštík, Jelínek. Vedoucí mužstva: Milan Martinovský.

Příští utkání se hraje v neděli od 14 hodin znovu v Krupce.