Úvod patřil hráčům CSKA. Ti šli totiž už po 72 vteřinách do vedení, když brankáře Krupky překonal Jan Bauer. Stejný hráč mohl vzápětí vedení ještě zvýšit, ale brankář si již dal větší pozor. Potom se do hry dostali také domácí. Zlepšeným pohybem dostali Karlovaráky pod tlak a navíc dostali výhodu přesilové hry. Tu sice nevyužili, ale vytvořenou převahu nakonec přetavili ve vyrovnávací gól. Hráčům CSKA se potom hra moc nedařila. Byli později u volných míčků a navzájem si moc nepomáhali. Naopak domácí v závěru třetiny bleskově využili další nabídnutou přesilovou hru a ujali se poprvé v sérii vedení.

Druhou třetinu ovlivnila oboustranná nervozita a hlavně brzké vyloučení domácího hráče, který dostal trest na 5 minut a do konce utkání a navíc i trest ve hře. Následnou dlouhou přesilovou hru však sehráli karlovarští vyloženě špatně. Naopak to byl brankář Novák, kdo se musel vyznamenat při několika pokusech hráčů Krupky. Do kabin se tak šlo za nezměněného stavu 2:1 pro Krupku.

Ve třetí třetině se CSKA herně zvedlo a mělo několik šancí na vyrovnání. Prosadit se dokázal až Jan Frič, když v další z přesilových her zužitkoval pas Šlára. Po kýženém vyrovnání měli hráči Varů ještě několik vyložených šancí a mohli strhnout vedení na svoji stranu. Bohužel žádná z individuálních akcí ani přesilových her k brance nevedla. Utkání tak došlo do prodloužení. Hned v jeho 15. vteřině se dostal Jaroslav Bauer k dorážce střely prakticky do prázdné branky. Jeho pokus však zastavila maska skákajícího brankáře domácích. Rozhodnutí tak přišlo až za chvíli. Brankář Novák podcenil míček nahozený za branku, a než se stihl zorientovat, uklidil ho pohotově za jeho záda dobíhající útočník domácích. Rozhodl tak o vyrovnání série na 1:1.

Ozdobou utkání byly výkony obou brankářů. Jak Martin Štefanský v brance krupského MD, tak Martin Novák, strážce karlovarské svatyně se činili.

"Krupka byla zkraje utkání lepší, potom přišly naše šance, měli jsme i dost přesilovek, nakonec jsem dostal nešťastný gól v prodloužení, je to škoda," smutnil gólman CSKA a slibuje, že se jeho tým po porážce rychle oklepe a dobře připraví na další duel. "Určitě si k tomu něco řekneme a zkusíme se vrátit k tomu, co jsme hráli v prvním zápase, který pro nás dopadl dobře. Doufám, že budeme silnější a že zase vyhrajeme," uzavřel Martin Novák.

Krupka - CSKA Karlovy Vary 3:2

Branky CSKA: Jan Bauer (Jakub Frič) a Jan Frič (Šlár)
Třetiny: 2:1, 0:0, 0:1 - 1:0.
Střely: 35:24.
Diváků: 100.
Vyloučení: 10:10.
Přesilovky: 9:8.
Využití: 1:1.
Rozhodčí: Belanec, Pečený.
CSKA Karlovy Vary: Novák (Rojko) - Lukesle, Kliment, Reiser, Šlár, Divíšek - Jaroslav Bauer, Jakub Bauer, Jan Frič, Průša, Jan Bauer, Jakub Frič, Jelínek, Bruštík.

Série se za stavu 1:1 na utkání přesouvá do Karlových Varů. První domácí zápas sehrají karlovarští v neděli 18. května od 14 hodin. Druhý je na programu 24. května také od 14 hodin. Případný rozhodující pátý zápas by se hrál 25. května v Krupce.

Rezerva CSKA postoupila do finále Oblastní ligy západu

Ve finále oblastní ligy západu na sebe narazí dva nejlepší celky po základní části. Pouhé dva body dělily hokejbalisty CSKA Karlovy Vary B a TJ Snack Dobřany B.

CSKA postoupilo do finále přes karlovarské Vikingy (3:0 na zápasy) a Fireball 99 Plzeň (3:2). TJ Snack Dobřany B se do finále probojoval přes Město Touškov (3:2) a Boytronic Plzeň (3:1). První dva duely se hrají o tomto víkendu v Dobřanech. Poté se finálová série přestěhuje do Karlových Varů a v sobotu 24. května se oba celky střetnou v jedenáct hodin na hřišti v Bohaticích.

Případný čtvrtý zápas se hraje o den později.