Zpráva, která nepotěší, přišla ze sekretariátu Lyžařského klubu Slovan Karlovy Vary: „Karlův běh se nepojede ani tuto sobotu a neděli. Do poslední chvíle jsme si bláhově mysleli, že nachumelí, ale kde nic, tu nic,“ uvedla zklamaně funkcionářka pořádajícího LK Slovan Jitka Peřina–Salajková. „Karlův běh se ale letos určitě pojede, termín je 6. a 7. prosince. Do třetice všeho dobrého i zlého to určitě musí vyjít.“

Totální nedostatek sněhu donutil ´Slovaňáky´ přesunout na náhradní tratě i druhou část Mistrovství České republiky dorostu v běhu na lyžích a závod pořádali v Německu.

„Kontaktovali jsme areál na Fichtelbergu, kde nám pan Fischer vyšel stoprocentně vstříc a naše mistrovství se jelo ve Sport Aréně Fichtelberg. Spolupráce s německou stranou byla výborná, k dispozici jsme měli celý areál a našim lopaťákům se podařilo nemožné, když perfektně připravili okruh 2,1 km. Bohužel počasí k nám bylo nemilosrdné, v sobotu foukalo tak, že sprinty musely být vzhledem k bezpečnosti závodníků zrušeny a nedělní závod volnou technikou se jel za hrozného deště, krup, sněhu a větru,“ líčí podmínky šampionátu Jitka Peřina.

Závody, které se na Fichtelbergu jely na dlouhých tratích volnou technikou přinesly závodníkům Slovanu řadu výborných výsledků.

Mladší dorostenky (6,5 km):
1. Janoušková (LK Škoda Plzeň)
2. Petra Nováková (LK Slovan Karlovy Vary)
3. Knopová (SKI klub Jablonec)

Mladší dorostenci (8,6 km):
1. Ondráček (SKI klub Šumperk)
2. Máka (Krkonoše Vrchlabí)
3. Radim Vik
4. Jakub Rádl

10. Jan Kronika (všichni LK Slovan Karlovy Vary)

Starší dorostenky (8,6 km):
1. Kadrmanová
2. Holubová (obě Vella Trutnov)
3. Janoušková (LK Škoda Plzeň)

Starší dorostenci (10,7 km):
1. Augustinák (SK Nové Město)
2. Prášil (SKI klub Jablonec)
3. Pavel Razým (Sport club Plzeň)