„Povedl se nám výborně vstup do utkání a především se nám dařilo získávat koncovky setů,“ vracel se k nohejbalové bitvě se Vsetínem hrající trenér karlovarského SK Liapor Witte Jan Vanke.

Hráči z lázní sice brzo vedli 3:0 na utkání, ale hráči Vsetína se nevzdali a během zápasu otočili skóre ve svůj prospěch, když šli do vedení 4:3. „Bylo to jako na houpačce a pro nezaujatého diváka musel být zápas napínavý a zajímavý, protože se skóre a psychická výhoda přelévaly ze strany na stranu,“ přemítal Vanke. Nakonec se však body po nerozhodném výsledku 5:5 dělily. „Nakonec byla remíza spravedlivým výsledkem, který odráží výkon na hřišti. Samozřejmě nás ztráta jednoho zápasového bodu na domácí půdě mrzí,“ dodal k premiérovému vystoupení v Ligovém poháru Vanke. Před sebou mají hráči Liaporu náročný víkend, který se ponese v mottu Tour de Morava. Čekají je hned dvě nohejbalové bitvy, když tu první odehrají v sobotu 20. června od 14 hodin na kurtech Prostějova.

Třetiligová Slavia slavila na svém stadionu ve Dvorech vítězství 2:1 nad Spartou U19.
Dva rohy, dva góly. Sešívaní proti Spartě profitovali ze standardek

„Výprava na Moravu je vždy nevyzpytatelná, protože nás čeká dlouhé cestování a poměrně neznámý soupeř. Myslím si, že většina našich hráčů ani kluky z Prostějova moc nezná. Jsou to mladí kluci, kteří předvádějí agresivní styl hry. Musíme hrát svoji hru a věřit, že zkušenostmi převážíme výsledek na naši stranu,“ přeje si Vanke zúročit zkušenosti svého týmu. V neděli 21. června v pravé poledne pak čeká karlovarské nohejbalisty druhé utkání, ve kterém se představí v souboji s Holicemi.

„Nedělní zápas bude ještě náročnější. V řadách nováčka extraligy Holic nastupují velezkušení Kop s Mrákavou, doplnění o juniorské reprezentanty a mistry světa. Jejich tým je velmi vyvážený a ambiciózní. V minulém zápase sahali po bodovém zisku i v Modřicích, což opravdu splňuje ta nejvyšší herní kritéria,“ připomněl karlovarský trenér sílu soupeře, i přesto si přeje další bodový zisk. „Ze zápasu s Holicemi by mě potěšil jakýkoliv bodový zisk,“ dodal závěrem Vanke.