Basketbalistky karlovarské Lokomotivy podlehly na vlastní palubovce VŠE Praha o deset bodů. Přesněji 60:70.

Trenér Ludovít Smačko se na své svěřenkyně po utkání velice hněval. „Těžko se mi hodnotí utkání, když nedokážeme vyhrát ani s takovýmto soupeřem, který je ze spodní poloviny tabulky. Nevím už, koho bychom měli porazit," láteřil na úvod hodnocení.

Příčiny porážky jsou jasné. Zbytečné ztráty, nepřesná střelba a obecně horší herní projev. „Zahazujeme míče. Ty hráčky, které nás mají táhnout, tak nás potápějí. Tým se nemohl opřít o výkony těch nejzkušenějších. Nechci teď mluvit o nějakých individuálních chybách, ale cizinka musí být lepší než domácí hráčka. To je její role. V posledních zápasech to u nás neplatí," povzdychl si Smačko.

Jediná basketbalistka ze zahraničních akvizic, která měla dobré procento střelby, byla Irka Orla O'Reilly. „Její výkon byl standardní, ale když prohrajeme s takovýmto soupeřem, tak se jen těžko hledají nějaká pozitiva. Nevím, co bych měl více dodat," uzavřel Ludovít Smačko hodnocení utkání.

V sobotu karlovarskou Lokomotivu čeká další náročné utkání. Vypraví se na palubovku Kary Trutnov, která byla před sezonou považována za třetí nejlepší celek v extraligové soutěži. „Mně se nechce říkat, že Kara je třetí nejlepší. V ŽBL nastupují dva týmy, které jsou finančně i hráčsky někde jinde. Tím mám na mysli USK a IMOS Brno. Od třetího místa k desátému jsou celky celkem vyrovnané. Naší snahou je patřit mezi ty vyrovnané. To, že je Trutnov teď vepředu, je jen důkaz toho, že má družstvo, které je zkušené a dlouho hraje spolu," říká manažer Lokomotivy Roman Maleček.

Zkušenost a sehranost, to jsou vlastnosti, které právě Lokomotivě chybí. „Pokud chceme pomýšlet na lepší umístění a dosáhnout play-off, tak nesmíme podávat takové výkony, jako tomu bylo v zápase s VŠE Praha nebo v Karlíně. Takto nebudeme mít šanci uspět. V Trutnově musíme zvýšit procento úspěšnosti střelby. V poslední době se pohybujeme pod pětadvaceti procenty. Musíme být schopni ubránit soupeře při hře jeden na jednoho. To jsou základní věci, na kterých musíme zapracovat," pokračuje Maleček.

Karlovy Vary dokázaly v Trutnově i vyhrát. „V posledních letech se nám tam povedlo dvakrát vyhrát. Jak už jsem řekl, pokud dokážeme zlepšit ty herní situace, které jsme s trenérem vyjmenovali, tak jsme schopni uspět i s Karou," dodal manažer karlovarské Lokomotivy.