To naplnil prešovský rodák v trikotu VK ČEZ Karlovarsko nejen v rámci UNIQA extraligy mužů do puntíku. Ale sezona to byla nejen pro něho kvůli pandemii koronaviru hodně náročná.

„Sezonu bych i přesto hodnotil jako úspěšnou,“ vracel se Marcel Lux zpět k předčasně ukončené sezoně, která byla tentokrát bez vyhlášení mistra UNIQA extraligy, a Karlovarsko si tak připsalo alespoň triumf v základní části extraligové soutěže. „Neměli jsme výrazný pokles formy. I když samozřejmě semifinále Českého poháru nám nevyšlo podle představ,“ připomněl Lux nepovedené vystoupení v rámci Final Four Českého poháru.

Během rozjeté sezony však zasáhla vyšší moc a sportovcům se naráz obrátil život naruby. Doslova. Pandemie koronaviru totiž zcela ochromila sportovní svět a to se citelně dotklo i volejbalu, když hráči museli následovně absolvovat několik týdnů individuálních tréninků za zavřenými dveřmi.

„Vypracoval jsem si tréninkový plán, nakoupil jsem nějaké činky, kotouče, stojany, udělal jsem si domácí posilovnu,“ prozradil Lux.

„Připravoval jsem se individuálně doma na zahradě pod širým nebem,“ hledal slovenský hráč alespoň nějaké pozitivum na vynucené přestávce.

Třináct kousků nasázel bez milosti na rozloučenou s Turnajem KKFS ostrovský FK rezervě karlovarské Slavie.
Turnaj KKFS: Ostrov se loučil ve velkém stylu

A kvůli koronaviru přišly následně na program z ekonomických důvodů někdy až drastické finanční škrty v podání klubů a následně také výpovědi hráčů. „Vnímal jsem to, jak to je, nic se s tím nedalo dělat. V takových případech jde sport stranou,“ má jasno Lux.

„Začal jsem se více zamýšlet nad tím, co bude dál, kdyby se nedalo sportovat. Nakonec se však situace zlepšila a dohodli jsme se na prodloužení kontraktu, za co jsem velmi rád,“ s úsměvem podotkl Lux k prodloužení smlouvy na západě Čech.

Karlovarsko tak má před sebou další náročnou suchou přípravu. „Už se nemohu dočkat, mám rád letní přípravu a ten režim kolem ní. Rovněž se těším na spoluhráče, ať staré či nové, jelikož jsem v Karlovarsku našel hodně skvělých spoluhráčů a kamarádů v jednom,“ pochvaloval si slovenský smečař.

Karlovarsko bude vstupovat do nové sezony opět s nejvyššími cíli, jako bonus si pak podruhé v klubové historii vystřihne účast v hvězdné Lize mistrů. „Cíle se stejně jako v minulé sezoně nemění, vždy jsou nejvyšší. Liga mistrů je velká výzva, je to vrchol klubového volejbalu v Evropě,“ je si vědom Lux.

A právě pro slovenského smečaře bude Liga mistrů velkou motivací. „Ligu mistrů jsem ještě neměl možnost hrát, i když jsem už měl tu čest hrát ve své kariéře s kluby, které tuto soutěž hrávaly nebo do ní výkonnostně patří. Věřím, že se svými zkušenostmi budu mít týmu co nabídnout, už se moc těším,“ dodal závěrem Marcel Lux.