„Napadlo nás to už ve čtvrtfinále proti Kladnu,“ prozrazuje s úsměvem Ondřej Hudeček, kdy vznikla prvotní myšlenka na náročný cyklovýlet do hlavního města. „Chtěli jsme to uskutečnit, abychom tu cestu play-off taky neměli zadarmo,“ prozrazuje Hudeček.

Jiří Novák, trenér VK ČEZ Karlovarsko.
Karlovarsko jde do bitev o titul, podruhé ve své historii. Uspěje?

„Jelikož jsme minulý zápas v Praze na kole nebyli a prohráli jsme, tak jsme teď museli, abychom dodrželi tradici a udělali i my vše pro postup,“ vysvětluje manažer Karlovarska. Cyklistickou výzvu karlovarské duo zvládlo bez potíží a již ve 20.20 hodin, kdy duel odstartoval v UNYP aréně v Praze, oba podpořili svůj klub v cestě za vytouženým postupem.

Ondřej Hudeček, manažer VK ČEZ Karlovarsko.Ondřej Hudeček, manažer VK ČEZ Karlovarsko.Zdroj: VK ČEZ Karlovarsko

„Trasa měřila kolem 160 kilometrů, zvládli jsme ji ujet za šest hodin,“ oddychl si při splnění cíle Hudeček. Odměnou nejen jemu, ale i Vastlovi byl postup, když Karlovarsko zvládlo udělat v Praze rozhodující krok a slavilo výhru 3:1 na sety, čímž získalo potřebný třetí bod a mohlo se radovat z postupu do finále extraligy, po třech letech.

„Postup je úžasný,“ pochvaloval si manažer Varů. „Kluci si ho zasloužili za svoji celoroční dřinu a své nasazení. Teď je třeba nabrat síly, připravit se v hlavách a se stejným nasazením se pustit do Jihostroje,“ naráží Hudeček na další velkou výzvu, kterou České Budějovice bezesporu jsou. Po skončení utkání však zmizela kola účastníků cyklistického výjezdu v útrobách autobusu a na program přišla zasloužená postupová euforie.

„Cestu zpět jsme si již užívali s týmem v autobuse. Doufám, že vítězné jízdy ještě letos zažijeme,“ přeje si uspět i ve finále extraligy Hudeček.

Finále UNIQA extraligy ve volejbale mužů.Finále UNIQA extraligy ve volejbale mužů.Zdroj: VK ČEZ Karlovarsko