Na start se prozatím z karlovarských jezdců postavil pouze Tomáš Salva z MS kart. Další piloti, ať už Filip Klier z otovické KMT nebo Tomáš Benáček z OVB kart Karlovy Vary, se do Vysokého Mýta nevypravili. Kliera zastavila zlomenina nohy a v seriálu by se měl objevit na konci května. Benáčka pro změnu rodinné a pracovní povinnosti.

Tomáš Salva tak odjížděl sám, ale s cílem vavřínových umístění. „Vyhrál všechny své rozjížďky a připsal si plný počet bodů. Objektivně ale musím říci, že to měl hodně usnadněné. Na start Karting cupu se postavila jen hrstka jezdců. Chyběla téměř celá špička," přiznal otec Pavel Salva a pokračoval: „Karting cup je pro nás přípravou na seriál mistrovství republiky a také Evropy ve třídě Rotax junior Max," vysvětlil Salva starší.

O tomto víkendu se bude Tomáš Salva připravovat na druhý závod evropského šampionátu v Chebu, kde se představí při závodech Blau Weiß Trophy. „Je to takový ostrý trénink před příštím víkendem, kdy jedeme na okruh nedaleko Regensburku. Rádi bychom navázali na úspěch z Vysokého Mýta a třídu Rotax junior Max vyhráli," dodává Pavel Salva.

Chebské závody začínají v sobotu a neděli na okruhu Ypsilonka v 8 hodin.