Před každou jízdou se řídí především jednou věcí nestresovat se. Jednou by se chtěla nominovat na velkou olympiádu. Tomanová svou spanilou jízdu Olympiádou dětí a mládeže odstartovala hned první závodní den 7. příčkou v paralelním obřím slalomu. V průběhu dění však dvakrát vystoupala na stupně vítězů. „Více si vážím asi té medaile ze slopestylu, ale náročnější pro mě bylo získat zlato ve snowboardcrossu,“ pověděla po závodech. Má to své vysvětlení, v budoucnu se chce zaměřit především na slopestyle.

Samuel Fejgl na Olympiádě dětí a mládeže v Královéhradeckém kraji dosáhl na dva cenné bronzy, a to v paralelním obřím slalomu a slopestylu.
Talent od pánaboha? Trénoval jsem to jen jednou, řekl Fejgl po bronzu

Ze svých výkonů má dobrý pocit. „Jsem moc spokojená, povedlo se mi všechno, co jsem chtěla.“ Přesný recept na úspěch ani taktiku nemá, jedna věc je u ní ale jasná. „Hlavní je, aby se člověk před jízdou nestresoval,“ vysvětlovala a s úsměvem dodala: „Což se mi ale občas nedaří.“

Mezi závodníky podle Tomanové panují hezké vztahy. „Určitě jsme spíš parťáci než rivalové, ale myslím si, že je jasné, že vyhrát chce každý. A je jedno, jestli vedle vás jede kamarád nebo kdokoli jiný.“ Plány do budoucna má mladá naděje velké a ve svých snech má jasno. „Jednou bych se chtěla dostat na velké olympijské hry a také na X Games.“ Anniným vzorem je novozélandská snowboardistka Zoi Sadowski-Synnottová.

Anna Tomanová na ODM ovládla dvě snowboardové disciplíny z celkových tří, do kterých naskočila.Anna Tomanová na ODM ovládla dvě snowboardové disciplíny z celkových tří, do kterých naskočila.Zdroj: ČOV/Tomáš Kozáček

Atmosféru na ODM si dvojnásobná zlatá medailistka chválí. „Je to tu moc fajn. Hlavně jsem potkala spoustu super lidí a poznala nové kamarády.“ Karlovarský kraj opět potvrdil, že ve snowboardu má mnoho šikovných sportovců. Další stříbro ze snowboardcrossu přidal Samuel Fejgl, bronz Martin Plch. Během zimní edice ODM karlovarští reprezentanti získali celkem 21 medailí (6x zlato, 3x stříbro, 12x bronz) a skončili na konečném 7. místě.

Anna Wagenknechtová