Sobota 14. října zahltí naturální kulturistika lázeňské město, na programu totiž bude ICN European Natural Cup 2017, kterou má na svědomí promotér Tomáš Procházka, se kterým jsme si o akci povídali.

Kolik účastníků je již přihlášeno a z kolika zemí zamíří závodníci do Karlových Varů?
Přihlášeno je přibližně 100 mužů, žen a dětí, kteří obsadí okolo 150 startovních pozic, neboť někteří soutěží ve dvou kategoriích. Co se týče mezinárodního obsazení, tak dominantní budou samozřejmě domácí sportovci, další nejpočetnější výpravy jsou tentokrát ze Slovenska a Belgie, mezi účastníky se však objeví i např. zástupci Německa, Rakouska či Lotyšska.

Na co se tedy mohou těšit příznivci naturální kulturistiky a fitness?
Příznivci se mohou těšit na průřez velmi rozmanitých kategorií, od 7 kategorií fitness dětí, přes naturální kulturistiku až po velmi atraktivní kategorie Bikini Fitness, Mr. Physique, Fitness Model atd. Premiéru zde bude mít např. kategorie Men´s Street Model, kdy mladí muži prezentují pouze rozvoj horní části těla a jinak jsou oblečeni v džínách… Tuto kategorii, která je nesmírně oblíbená zejména v zámoří, jsme původně neměli zařazenou v programu, ale před týdnem na soutěži v Praze o ni byl velký zájem, tak jsme ji doplnili do nabídky a zejména pro ženy to bude jistě velmi atraktivní podívaná.

Jaký bude harmonogram závodů?
Program odstartuje v 10.00 hodin dětskými kategoriemi. Postupně se představí děti ve věku 5-7, 8-9, 10-11 a 12-14 let v kategorii Fitness Freestyle, kde má nesmírně silné zastoupení i Fit klub Boba Karlovy Vary. Následně se představí děti ve velmi náročných kategoriích Acrobatic Fitness a na konci této části pak dvojice. Po cca hodinové pauze začne ve 13.30 hodin hlavní část programu. Na začátku bude hromadný nástup všech sportovců, v rámci kterého proběhne i vyhlášení výsledků všech dětských kategorií. Následně už se mohou fanoušci těšit na 22 různých kategorií mužů a žen, včetně volby 4 absolutních vítězů, konkrétně v naturální kulturistice, Fitness Model, Bikini Fitness a Mr. Physique. Posledním bodem programu je právě souboj o absolutního vítěze všech kategorií naturální kulturistiky, který bude cca v 18.30-19.00 hodin.

Karlovarští ragbisté porazili RC Šumava - Nýrsko 42:21.
Varští ragbisté si užili pohodovou výhru

Máte přichystán i doprovodný program?
Kromě samotných sportovních soubojů se mohou fanoušci těšit i na prezentaci a ochutnávku doplňků výživy pro sportovce, posilovacích strojů atd. Od 11.00 do 13.00 hodin si budou moci návštěvníci u stánku f. DOMAFIT vyzkoušet svou sílu v bench pressu s polovinou vlastní tělesné hmotnosti a získat i nějakou zajímavou cenu.

Velkým lákadlem zcela jistě bude souboj o absolutního vítěze…
Jak jsem již zmiňoval, na soutěži se střídají různě zaměřené kategorie mužů i žen, ale vrcholem stále zůstává souboj o absolutního vítěze mezi naturálními kulturisty, který nás čeká na samotném konci programu.

Mohou ještě zájemci na poslední chvíli zakoupit vstupenky?
Ano, mohou. Celodenní vstupenky za cenu 250 Kč je možné zakoupit nyní ve Fit klubu Boba, Svahová 22, K. Vary, tel. 353223555, nebo na místě před soutěží. Pokud by se někdo chtěl přijít podívat pouze na kategorie fitness dětí, máme připravenu i sadu speciálních vstupenek za cenu 100 Kč. Více informací o akci pak naleznou na www.natural-sport.cz nebo také na stránkách facebooku https://www.facebook.com/naturalnisport.