První se odehrála v rakouském Grazu, kde se její členové zúčastnili mezinárodní soutěže, odkud si přivezli několik medailí. Druhá pak bude na programu tuto sobotu, tedy 7. října, v hlavním městě, přesněji v obchodním centru Galerie Butovice, kde je nachystána soutěž s názvem Pražský pohár ICN 2017.

„Díky místu konání se zde neplatí žádné vstupné a místní firmy připravují pro všechny návštěvníky velké množství zajímavých akcí, například možnost zdarma si zacvičit v prestižním fitness centru JATOMI, navštívit Saunový svět,“ poukazoval organizátor a promotér akcí Tomáš Procházka.

Vrcholem podzimní sezóny pak bude ICN European Natural Cup 2017 v naturální kulturistice a fitness mužů, žen a dětí. Tato soutěž se uskuteční 14. října ve velkém sále hotelu Thermal v Karlových Varech, kde se i v minulosti konala většina nejprestižnějších soutěží naturálů.

„Jedná se o první takto významnou soutěž v Evropě, která se koná pod hlavičkou nové celosvětové organizace ICN – iCompete Natural, se sídlem v Austrálii, která již dnes sdružuje sportovce z více než padesáti zemí,“ pochvaloval si Procházka. Do lázeňského města tak zamíří naturálové nejen z Čech, ale také Slovenska, Rakouska, Belgie, Lotyška či Bulharska. „Sportovci z Čech se musí na ICN European Natural Cup nominovat právě přes zmíněnou soutěž v Butovicích,“ upřesnil Procházka.

Karlovy Vary budou mít v hotelu Thermal tradičně silné zastoupení zejména v dětských kategoriích Fitness Freestyle, které startují již od 9.30 hodin, následně od 13.30 hodin začnou všechny kategorie dospělých. Podle nového konceptu se soutěží jednokolově, tudíž není soutěž rozdělená na semifinále a finále, ale vždy vidíte od dané kategorie to nejlepší najednou, včetně následného vyhlášení výsledků,“ poznamenal k novince Procházka a k tomu přidal: „Generálními partnery akce jsou město Karlovy Vary, dále pak Domafit a Murasová&Vukliševič.

Záštitu nad akcí převzal primátor města Karlovy Vary Petr Kulhánek. Mediálním partnerem je pak Karlovarský deník, za podporu všem moc děkujeme.“

Vstupenky na velmi zajímavou akci mohou zájemci zakoupit již nyní v karlovarském Fit Boba ve Svahové ulici.