STK Českého basketbalového svazu totiž výsledek jejich duelu kontumovala ve prospěch Slaného. Důvodem byl neoprávněný start hráče v družstvu Thermie. „Nedá se říct, že by to byla výhradně naše vina," odmítá jednostranné odůvodnění verdiktu STK trenér Thermie Lukáš Šnobl. „Došlo tady k administrativní chybě, když jsme si nechali obnovit platnost několika hráčských licencí, které jsme do toho utkání ještě nedostali zpátky, a tak jsme podle pravidel hráli na občanky. Bohužel jeden z hráčů, kteří nastoupili, mimochodem na pouhých osm minut a nedal ani bod, tu licenci v Praze ještě vyřízenou neměl, a tím pádem tedy hrál načerno," vysvětluje složitou situaci karlovarský trenér.

Aniž by zapírali svou chybu, vidí Karlovarští značné pochybení i na straně basketbalové federace. „Nebylo by k tomu došlo, kdyby pracovali trochu pružněji, ta žádost byly na sekretariátu ČBF víc jak tři týdny," je přesvědčený Lukáš Šnobl a dodává: „Nakonec můžeme být vzhledem k naprosto nevhodnému termínu druhého kola a málo atraktivnímu soupeři ze druhé ligy za tu kontumaci docela rádi."

Tým Thermie se představí v Rokycanech a Domažlicích

Na dva zápasy druhého dvoukola druhé ligy se v tomto týdnu připravují basketbalisté karlovarské Thermie. V sobotu navečer hrají v Rokycanech a v neděli dopoledne v Domažlicích, tedy na hřištích, kde už mnoho let nevyhráli. Že by se ale cítili předem poraženi, se říct nedá, vstup do soutěže totiž měla Thermia skvělý. Po výhře nad nováčkem ze Slaného v prvním utkání nového ročníku vyhráli Karlovarští i ve druhém duelu nad Kladnem.
Teprve zápas s tradičním druholigovým soupeřem byl pro karlovarské basketbalisty tím opravdu ostrým startem do sezony. Kladenští ho rozehráli lépe, celou první čtvrtinu tahali za delší konec provazu a první čtvrtinu vyhráli o dva body. Přelomová byla, stejně jako v duelu se Slaným, druhá část hry.

„To se konečně probudili naši střelci, dali mimo jiné pět trojek, druhou čtvrtinu jsme vyhráli slušným rozdílem třinácti bodů a do druhého poločasu jsme šli se slibným jedenáctibodovým náskokem," pochvaloval si obrat ve hře karlovarský trenér Lukáš Šnobl. Po přestávce sice na domácí tým padla „tradiční" krize, během které soupeř opět vyrovnal, ale naštěstí se opět včas probudili domácí střelci, kteří několika rychlými i postupnými útoky zajistili Thermii dostatečný náskok pro konečné vítězství.

Thermia K. Vary – BK Kladno 103:84 (po čtvrtinách 22:24,54:43, 72:66). Body Thermie: Zdeněk Pešek 28, Jiří Dufek 22, Pavel Fuksa 18, Maksym Zolotarov 15, Ondřej Švarc 6, David Kocelský 5, Petr Slabý 4, Karel Gavenčiak 3, Simil Turay 2; dále hráli Jan Ulman a Jiří Hála.

Dvě výhry v úvodu sezony jsou samozřejmě dobré, ale: „Žádné závěry bych z toho nedělal, opravdu těžká utkání nás teprve čekají. I když naše hra byla celkově dobrá, drobných chyb a chybiček, na jejichž odstranění musíme zapracovat, bylo taky dost," zůstává při zemi Lukáš Šnobl, který dobře ví, že ta opravdu těžká utkání budou už duely v Rokycanech a Domažlicích.

„Oba ty týmy jsou stabilními účastníky druhé ligy a zpravidla se pohybují na předních příčkách tabulky. V Rokycanech mají za sebou velikou hráčskou výměnu, Domažlice jedou ve stejné sestavě, jakou známe, ale nepochybuji o tom, že oba jsou na domácích hřištích žhavými favority. Jedeme tam s tím, že nemáme co ztratit, a budeme chtít navázat na dvě domácí vítězství a pokusíme se prodloužit naši neporazitelnost," slibuje karlovarský kouč a dodává: „Zatím nemám hlášené žádné zdravotní ani jiné problémy, takže počítám s plnou sestavou."