„V Nejdku se zaměřujeme na řeckořímský zápas.  Zápasu ve volném stylu se příliš nevěnujeme, a tak jsou tyto úspěchy o to cennější," pochvaloval si trenér nejdeckého Wrestlingu Jakub Odl. A měl k tomu řádný důvod.
„Ze všech turnajů, kterých se naši kluci zúčastnili, jsme přivezli několik cenných kovů a titul mistra České republiky k tomu," upozorňoval Odl.
Vše odstartoval kvalitní mítink v Třinci, který byl tradičně kvalitně obsazen nejen domácími, ale zejména zahraničními zápasníky.
„Velká cena Třince patří ke kvalitně obsazeným turnajům. V našem dresu si nejlépe počínal Ondra Borůvka, který podlehl svému soupeři až ve finále, a bral tak stříbrnou medaili. V boji o třetí místo těsně na body prohrál Jirka Hajný, který se tak musel po čtyřech vyrovnaných utkáních spokojit se čtvrtým místem," ohlédl se za Velkou cenou Třince nejdecký kouč.
Pak na program přišlo mistrovství České republiky mladších žáků, které se uskutečnilo v Březové u Sokolova, a nejdecký klub se opět neztratil. „Formu z Třince potvrdil v Březové Ondra Borůvka, který se pouze s jednou prohrou v semifinále umístil na třetím místě. Nejlépe se turnaj povedl Tomáši Filipcsikovi. Ten se probojoval až do finále. Tam ale narazil na rovnocenného soupeře a po dramatické bitvě mu nakonec na body podlehl, a získal tak titul vicemistra České republiky," podotkl k Březové Odl.
Jenže největší úspěch měl teprve přijít, a to  v rámci mistrovství České republiky mladších žáků ve volném stylu, které bylo na programu v Teplicích.
„V Teplicích si vedl Tomáš Filipcsik skoro jako přes kopírák, a bral tak opět cenné druhé místo. O překvapení se pak postaral Dan Blažej. Z turnaje odešel neporažen, a stal se tak mistrem České republiky pro rok 2012," podotkl Odl.
Tím ale nejdecká jízda nekončila. Další úspěch si Nejdečáci připsali na své konto na turnajích v Jihlavě a Praze.
„Část našich zápasníků se vydala jak do Jihlavy, tak i do Prahy. Z Jihlavy přivezl David Cvinger zlato, Alex Treml a Ondra Havelka stříbro a bronz vybojovali Láďa Rakyta a Víťa Novotný. V Praze pak ukořistil Jirka Hajný stříbro. I v konkurenci nejlepších zápasníků z celé republiky naši kluci ukázali, že zápasit umí a že se v budoucnu máme ještě na co těšit," dodal závěrem Jakub Odl.