Po karlovarských šampionátech trojic mužů a singlu dorostenců odstartovala minulý víkend podzimní část dorostenecké ligy a v sobotu začíná i nejvyšší česká soutěž družstev mužů.

Play off Witte Automotive extraligy se letos týká i karlovarského celku SK Liapor Witte, který jde do bojů o medaile z lichotivého 2. místa v tabulce základní části. Soupeřem, kterého lázeňský celek jako prvního v play off přivítá, nebude nikdo slabší, než obhájci titulu a mnohonásobní mistři republiky z Brna. Nejúspěšnější český, resp. moravský tým posledních let není pro karlovarské nohejbalisty žádnou neznámou. Ve finálových bojích o mistrovský titul se oba týmy potkávají téměř každý rok a za posledních pět let se dvakrát utkali i ve finále.

V roce 2005 byli úspěšnější Karlovarští, kteří čtyřzápasovou finálovou sérii vyhráli 4:5, 5:3, 5:2 a 5:2 a vyhráli tak svůj už sedmý titul. Podruhé se hrálo karlovarsko – modřické finále v roce 2007, kdy byli úspěšnější Moravané a na lázeňský celek zbylo stříbro. Letos je, alespoň podle postavení v tabulce základní části soutěže, favoritem duelu karlovarský tým, který sice první vzájemné utkání v Karlových Varech prohrál 6:4, ale v odvetě dokázal v Brně vyhrát rozdílem třídy 6:1 a je tedy na 2. místě o skóre před 3. Modřicemi.

Pro karlovarský tým je úspěch v letošním ročníku extraligy absolutní prioritou, které byla podřízena i celá letní příprava. Po posledním tréninku je tým hráčů kompletní a v dobré pohodě připravený udělat vše pro vítězství a postup do finále.

„V sobotu bychom měli nastoupit v podobném nebo dokonce stejném složení, jako jsme hráli v základní části extraligy. Trojice by měly zůstat úplně stejné a jediná změna bude v deblech. Vzhledem k tomu, že se v play off nehraje třetí dvojice, která byla naší velmi silnou zbraní, tak hráči ze třetí dvojky posílí první dvě,“ naznačil možnosti sestavy kapitán domácího celku Jan Vanke.

V kompletní sestavě, tedy i s uzdraveným Petrem Bubniakem, by měli přijet i hosté z Modřic. Týmu, ze kterého jde respekt, se ale Karlovarští nebojí. „Soupeř je samozřejmě víc než kvalitní, ale strach z nich nemáme. Všichni se navzájem velmi dobře známe, a proto bude záležet na aktuálním psychickém a fyzickém rozpoložení. Doufám, že soupeře předčíme a podaří se nám první domácí utkání, které bude veledůležité, vyhrát,“ věří Jan Vanke.

První utkání semifinále Witte Automotive extraligy SK Liapor Witte Karlovy Vary – Sokol SDS Exmost Modřice se hraje v sobotu 4. září od 14.00 na hřišti SK Liapor Witte v Doubí. Pro diváky je připraven obvyklý komfort, po celou dobu zápasu občerstvení a po skončení tradiční slosování vstupenek o věcné ceny.