Náročnému cíli odpovídá i příprava, která v těchto dnech vrcholí. Tým už má za sebou tradiční zimní soustředění, kterého se na přelomu února a března kromě všech hráčů extraligového A mužstva zúčastnili i nadějní junioři z B mužstva a dorostu.

„Byli jsme ubytováni v penzionu v Potůčkách a k tréninku jsme zajížděli do Rabenbergu, asi 10 kilometrů na německé straně hranice. Tamní Sportcentrum splňuje ty nejnáročnější podmínky, měli jsme tam k dispozici jak kurty na nohejbal, tak kvalitní rehabilitaci. Kromě nohejbalu bylo na programu i sjezdové lyžování a zejména celodenní túra na běžkách za krásného, slunečného počasí, která se obzvláště vydařila. Soustředění splnilo účel jak z hlediska kvalitní herní přípravy a souhry jednotlivých formací, tak z hlediska utužení party," přibližuje program kempu vedoucí A mužstva SK Liapor Witte František Veselý.


Příprava samozřejmě pokračuje. Hráči teď ladí formu na prodloužených trénincích, v sobotu 30. března si otestují formu na tradičním turnaji trojic ve Vsetíně, první dubnovou sobotu je čeká letošní extraligová premiéra na hřišti v Žatci a o týden později, v sobotu 13. dubna, se letos poprvé představí na domácí půdě v Doubí, kde přivítají nováčka soutěže z Českého Brodu. „Věřím, že navážeme na skvělé loňské výkony a opět se probojujeme do extraligového finále. Nižší cíle si nemůžeme klást," neskrývá vysoké ambice týmu jeho vedoucí František Veselý.