Ze šesti titulů, které se na šampionátu konaném v Brně nabízely, zůstaly doma všechny tři juniorské a dva ženské. Zásluhu na tom má i 21letý hráč SK Liapor Witte Jakub Medek.

Přestože trenér Gulda nominoval reprezentační družstvo juniorů pro šampionát skutečně nezvykle – sedm hráčů ze sedmi různých oddílů, a zdaleka ne jen extraligových, podařilo se mu postavit tým, který uspěl na sto procent. Jeho tahounem byl karlovarský smečař Kuba Medek, který byl vůdčí postavou české dvojice i trojice. Věčné rivaly ze Slovenska Češi pod jeho taktovkou doslova vymazali – finále dvojic vyhráli Medek s modřickým Rosenberkem 11:7 a 11:9, a ve finále trojic oba ještě s benešovským Štěpařem dali Slovákům dokonce 11:8 a 11:3.

„Je to pro nás obrovský úspěch! Celý šampionát jsme se připravovali na nejtěžší boje se Slovenskem, až mě pak překvapil snadný průběh finálových bojů," uvedl karlovarský junior pro Nohec magazín a na otázku, kterou z těch dvou zlatých si považuje více, odpověděl: „Obě jsou pro mne stejně cenné, ani jednu z nich bych nějak nad druhou nepovyšoval."