A mužstvo SK Liapor Witte vstupuje do nejvyšší české soutěže s cílem opět se probít do elitní čtyřky a pokusit se vylepšit své loňské 4. místo. Mužstvo opustili dva stabilní hráči základu, Vladimír Babka a Libor Chytra, náhradou za ně přišli ze Žďáru nad Sázavou singlový mistr republiky Karel Hron a z Chodova oklikou přes Aš zkušený ligový matador Martin Čermák. Tým zahájí svoje letošní extraligové angažmá v sobotu 5. dubna na hřišti Vsetína, doma se poprvé představí v sobotu 12. dubna, kdy v Doubí přivítá Žatec.

V dalších kolech pak Karlovarští změří síly s týmy obhájce titulu Sokola Modřice, loni stříbrného Šacungu Benešov, Spartaku Čelákovice, Slavoje Český Brod a nováčka soutěže Dynama České Budějovice. Poslední kolo základní části soutěže, nadstavba, tedy play- off i play-out, přijdou na program po prázdninách. Ve stejný den jako A mužstvo a také na hřišti soupeře odehraje svůj první zápas ve II. lize i rezerva SK Liapor Witte.

Tým, který obhajuje loňské 1. místo ve skupině A, čeká v zahajovacím zápase nováček soutěže SK Šmidliboys Chotyně. V letošním ročníku II. ligy už bohužel neuvidíme tradiční západočeské soupeře Jiskru Aš, která sestoupila, a Slavoj Tachov, který byl nohejbalovou asociací vyřazen kvůli nevyrovnaným finančním závazkům. Karlovarské béčko tak bude letos kromě již zmíněného nováčka z Chotyně hrát s týmy Sokola Mnichovo Hradiště, Sokola Slaný, NK Dynín, TJ Plazy, NK Zaječov a rezervou Avie Čakovice.

O týden dříve a také venku čeká ostrý start sezony i dorost SK Liapor Witte. Dorostenecká liga se letos rozrostla na devět účastníků, startuje tedy už v neděli 30. března a základní část se protáhne až do 21. září. Karlovarské „mladé pušky" zahájí své ligové účinkování na hřišti NK Zvěrkovice a v dalších kolech je čekají Dynamo České Budějovice, Sokol Horažďovice, Sokol Modřice, Kotlářka Praha, Sokol Stratov, Sokol Semily a Sokol I Prostějov.