Samozřejmě tam nemohli chybět hráči SK Liapor Witte Karlovy Vary. Karlovarský nohejbal reprezentovaly dvě sestavy SK Liapor Witte. První tvořili Jan Vanke, Michal Kokštein a Matěj Medek a ve druhé hráli Kuba Medek, Tomáš Bíbr a Libor Chytra. Na Moravu jeli obhajovat třetí místo, které před rokem vybojovali bratři Medkové s Liborem Chytrou, obhajoba ale bohužel nevyšla a vrátili se s prázdnou.


Vankeho sestava v kvalifikaci porazila trojky Šacungu, Tábora, slovenské Revúce a béčko Vsetína a bez ztráty jediného setu postoupila přímo do čtvrtfinále turnaje. Tam je čekala trojka Avie Čakovice v sestavě Dan Putík, Cibulka a Klabík. A zrodilo se překvapení:  „Skoro to vypadá, jako by jim záleželo jen na tom, aby nás porazili. Ve skupině nepředvedli vůbec nic, do play-off postoupili s odřenýma ušima ze třetího místa jen díky lepšímu skóre, než měla čtvrtá Orlová, která loni sestoupila ze druhé ligy. Potom se proti nám vzepjali ke svému životnímu výkonu, porazili nás – a pak už zase neuhráli vůbec nic," neskrývá rozpaky lídr SK Liapor Witte Jan Vanke.


„O nějakém strašlivém zklamání bych ale nemluvil. Jsme v půlce zimní přípravy, tenhle turnaj byl její součástí a odehráli jsme na něm to, co jsme potřebovali. Samozřejmě bychom brali lepší umístění, ale vědu bych z toho nedělal," dodává karlovarský kapitán.


Do bojů o medaile nezasáhla ani druhá karlovarská trojka. Ve skupině sice hladce porazila Trnavu, Čelákovice a C trojku Přerova, ale podlehla pozdějším vítězů turnaje, slovenským šampionům Patriku Perunovi s Brutovským, Gebelem a Gargulákem a v boji o postup do čtvrtfinále ji definitivně zastavili Kalas s Makarou a Pachmanem ze Šacungu.


Z vítězství v turnaji se nakonec zcela zaslouženě radovala A trojka Vsetína, když ve finále porazila modřickou sestavu Pelikána s Müllerem a Rosenberkem a bronz si z Přerova odvezli Ondra Vít, Mrákava a Kop, když v dresu Modřic porazili přemožitele našeho áčka z Čakovic.