Repríza loňského i předloňského extraligového „superfinále" se odehraje na dvorcích SK Liapor Witte v Doubí již dnes. Souboje karlovarských a modřických nohejbalistů představují v posledních dvou dekádách to nejlepší, co je na české scéně k vidění. Modřice jsou dnes absolutními králi českého nohejbalu, za posledních deset let vyhrály extraligu osmkrát a titul jim dokázaly sebrat jen Šacung v roce 2010 a Liapor v roce 2005. Podobnou šňůrou úspěchů se mohou pochlubit i Karlovarští, kteří českému nohejbalu kralovali v předchozí dekádě.

Vzájemné zápasy těchto soupeřů, ať už v základní části nebo ve finále extraligy, jsou vždy plné emocí a často s překvapivým průběhem – důkazem budiž loňské extraligové finále, ve kterém Karlovaráci vedli už 4:1 na zápasy a od zisku titulu je dělily jen tři balony, ale pak došlo k nečekanému a pro naše barvy fatálnímu obratu a z titulu se radovali opět Moravané. Odhadovat výsledek zítřejšího duelu je obtížné a raději se toho vyvarujeme. Odborníci v Nohec Magazinu, zastoupení pro tentokrát českobrodským Janem Vokáčem, tipují plichtu, my bychom samozřejmě rádi viděli triumf domácích, ale pravdu budeme znát až ve středu večer. Určitě ale bude k vidění parádní sport. Soupeři jsou nabuzeni sobotními výhrami, Liapor se v hektickém duelu vypořádal s čím dál nebezpečnějšími Čelákovicemi a Modřice v Brně vyřídily Šacung. Takže se máme na co těšit.

Utkání SK Liapor Witte – Sokol Modřice se hraje na dvorcích SK Liapor v Doubí dnes, tedy ve středu 8. května od 14 hodin. Pro fanoušky nohejbalu je zajištěn veškerý komfort včetně občerstvení a tradiční tomboly. Jako předzápas se v Doubí od 10:00 hraje vysoce prestižní utkání II. ligy SK Liapor Witte B – Sokol Slaný.