Soupeřem, který se bude snažit vítězství karlovarského týmu zabránit, budou Čelákovice, které však po pravdě k favoritům duelu nepatří. Tým, který v loňském ročníku skončil s pouhými čtyřmi výhrami v tabulce základní části předposlední a extraligovou příslušnost uhájil až v play-out (kde poslal „dolů" Český Brod), nemá ani letos moc důvodů si vyskakovat. V doposud odehraných třech kolech vydoloval jediný bodík za domácí remízu se Vsetínem, na Čakovice doma a v Modřicích ale na své soupeře nestačil.

Podceňovat Čelákovice ale určitě nelze. Tým, který v extralize působí od roku 2009, to nejdál dotáhl v roce 2014, kdy se probil až do semifinále (kde pak prohrál v Doubí 5:1), a také čtyři zápasové body z prohraného utkání v Modřicích před dvěma týdny naznačují, že to nebudou zas takoví „srabi", jak to podle tabulky vypadá. Tým, který si dokázal „udělat jméno" i několika šťavnatými skandály, nezapomenutelná je třeba Spilkova vystrčená zadnice, nastoupí proti A týmu SK Liapor Witte v sobotu 7. května ve 14:00 hodin.

Předehrou extraligového duelu áčka bude dopolední utkání 3. kola II. ligy, ve kterém doposud rovně neporažená rezerva SK Liapor Witte přivítá tým TJ Pankrác. Soupeř, jehož zdobí slavná minulost, a tradiční pořadatel „Posledních smečí" si v soutěži nevede právě špatně, ve třech utkáních dokázal dvakrát zvítězit (doma nad Chabařovicemi a Hlavencem) a je na tom bodově stejně jako karlovarské béčko. Utkání SK Liapor Witte B – TJ Pankrác se hraje na dvorcích v Doubí od 10:00 hodin.