Jako v anglické fotbalové lize si teď mohou připadat nohejbalisté v Česku. Během následujících dvou týdnů se odehrají čtyři kola extraligy, hrací dny jsou nejenom obě soboty, ale i oba sváteční úterky.

Karlovarský SK Liapor Witte zahájí tento kolotoč zítra doma s Čakovicemi. Tradiční soupeř, se kterým se Karlovarští v nejvyšší republikové soutěži potkávají už dvě desítky let, neměl letos dobrý vstup do soutěže. V úvodním kole uhrál doma jen remízu s Čelákovicemi, pak prohrál 6:1 na Šacungu, do třetice podlehl doma v Praze 1:6 Modřicím a má na kontě jediný bod.

Dosud neporažený lázeňský tým je v utkání jasným favoritem, ale podceňovat soupeře nechce: „Do utkání jdeme, jako ostatně do každého jiného, s jednoznačným cílem vyhrát. Trenér má k dispozici kompletní sestavu, hráči jsou po zdravotní stránce v pořádku a na utkání se těší. Body by měly zůstat doma," věří vedoucí A týmu SK Liapor Witte František Veselý.

Po dvou dnech odpočinku pak v úterý 1. května čeká karlovarské nohejbalisty další mistrák, který odehrají na půdě soupeře v Čelákovicích, a pak je čekají dva prubířské kameny. Příští sobotu 5. května přivítají v Doubí Šacung a v úterý 8. května obhájce titulu Modřice.

Utkání SK Liapor Witte – Avia Čakovice se hraje na dvorcích SK Liapor Witte v sobotu 28. dubna od 14.00 hodin. Současně se hrají i další zápasy 4. kola: Šacung – Zruč-Senec, Čelákovice – Vsetín a Modřice – Žatec.

Další program extraligy, 5. kolo (úterý 1. května): Čelákovice – SK Liapor Witte, Zruč-Senec – Žatec, Vsetín – Čakovice, Šacung – Modřice; 6. kolo (sobota 5. května): Čakovice – Zruč-Senec, Žatec – Vsetín, SK Liapor Witte – Šacung, Modřice – Čelákovice; 7. kolo (úterý 8. května): Zruč-Senec – Vsetín, Čakovice – Žatec, Šacung – Čelákovice, SK Liapor Witte – Modřice.