Fotbal: V Ostrově startuje tradiční zimní turnaj
Ostrov – Fotbalový fanoušek se konečně dočkal. V sobotu 1. února po menší fotbalové přestávce odstartuje oficiálně prvním kolem čtvrtý ročník zimního turnaje FK Ostrov. A tradičně se bude na co těšit. Už jen obsazení turnaje slibuje pořádné fotbalové boje. Loňský triumf na ostrovské umělce bude obhajovat celek Nové Role. Napravit reputaci si určitě budou chtít fotbalisté Bochova, když v předehrávaném sedmém kole dostali pořádný výprask od dorostenců karlovarského 1.FC, tentokrát jim bude soupeřem pořádající Ostrov.
1. kolo, sobota 1. února, UMT Ostrov: 1.FC Karlovy Vary dorost – Lokomotiva Karlovy Vary (9.30), FK Ostrov – FK SMB Bochov (11.30), FK Klášterec – FK Nová Role (13.30), DDM Stará Role – Spartak Chodov (15.30).

Vojkovice rozjedou na umělce v Ostrově třetí ročník zimního poháru
Vojkovice – Fotbalová přestávka je v plném proudu, to samé se dá říci i o zimních přípravách. Ty právě načínají nabírat na obrátkách. Velkým zpestřením neoblíbeného zimního drilu jsou turnaje na umělé trávě. Jeden z nich opět pořádají TJ Vojkovice. Ty tradičně na turnaji, který nese název Zimní pohár TJ Vojkovice, využijí umělou trávu třetí generace v areálu ostrovského FK. Letos v rámci třetího ročníku se popere o vítěznou trofej celkem pět týmů. A ne ledajakých. Organizátoři si dali na obsazenosti svého turnaje pořádně záležet, a fanoušci fotbalu si tak určitě přijdou na své.
O vítěznou trofej totiž budou bojovat nováček krajské I. A třídy Olympie Hroznětín, pořádající TJ Vojkovice, které čeří v pozici nováčka krajskou I. B třídu, ty doplní exkrajský Baník Pila, účastník okresního přeboru SK Božičany a účastník krajské I. B třídy TJ Jáchymov. Na turnaji se tentokrát nepředstaví vítěz prvního ročníku Jiskra Březová a ani vítěz druhého ročníku Slavoj Bečov. Hrát se bude systémem každý s každým dvakrát pětačtyřicet minut podle platných pravidel kopané, za dohledu hlavního arbitra delegovaného karlovarským OFS. Vše začne v neděli 2. února v Ostrově úvodním duelem, ve kterém poměří své síly Vojkovice a Božičany. Konec turnaje bude na pořadu opět v neděli, tentokrát 2. března, a k poslednímu utkání nastoupí Božičany a Březová. Začátkem března se také dozvíme, kdo vystřídá na trůnu tým Bečova, favority jsou bezesporu Vojkovice a Hroznětín.
1. kolo, neděle 2. února, UMT Ostrov: Vojkovice – Božičany (11.00), Jáchymov – Pila (13.00).

Divize: Na pořadu bude opět regionální derby
Karlovarský kraj – V oficiálně desátém kole futsalové divize C bude na pořadu opět regionální derby. To se odehraje v sobotu 1. února ve sportovní hale basketbalové Lokomotivy. Domácí prostředí budou hájit Karlovarští Draci a Sausfork Otovice, kterým bude soupeřem Flamengo Březová a Herd Cheb. Od 16.00 hodin si to rozdají Draci o poslední příčku tabulky s Herdem. Poté poměří své síly se stejným soupeřem otovický Sausfork. V 18.00 hodin pak vstoupí na futsalovou scénu březovské Flamengo, které se utká s týmem Draků. Náročnou sobotu pak zakončí od 19.00 hodin souboj Sausforku s Březovou.

Krajský přebor: FutFet bude hájit futsalový trůn
Karlovarský kraj – Ve čtrnáctém kole krajského přeboru ve futsalu vyzve dnes lídr tabulky karlovarský FutFet druhou v pořadí karlovarskou Slavii. Zápas, který se odehraje v hale basketbalové Lokomotivy od 18.30 hodin, slibuje zajímavou podívanou. Důvod? Oba týmy od sebe dělí v průběžné tabulce pouhé dva body, takže pokud FutFet zaváhá, může se po několika kolech krajského přeboru měnit lídr tabulky.

Hraje se krajské derby
Sportovní hala ve Františkových Lázních uvidí v neděli od 14:30 hodin derby druholigových týmů. Florbalisté karlovarského Hurricanu budou hostit Baník Sokolov. Druholigový tým juniorů Hurricanu Karlovy Vary se představí v Plzni. V Městské hale Lokomotiva II. si to postupně rozdá se Slavií VŠ Plzeň a FBC Plzeň. Utkání se hrají v sobotu od 11:30 a 16 hodin. V sobotu se ve Františkových Lázních odehraje hned několik utkání ve III. lize mužů. Na turnaji se představí 1. FBC Toužim a Baník Sokolov B. Jednou si to rozdají mezi sebou a pak následně s Domažlicemi a Stodem. Druhé turnajové klání stejné soutěže se koná v Tachově, kde budou barvy kraje hájit MDDM Ostrov a USK Akademik Cheb. tachovská utkání se ale hrají v neděli. Dvě utkání mají před sebou i druholigoví dorostenci Baníku Sokolov. Čeká je v sobotu také cesta do Plzně, kde v hale Slavie VŠ poměří síly právě se Slavií a Keriem.

Kadetky BVC Witte Chodov hostí Kralupy
O tomto víkendu se odehrají pouze volejbalová utkání kadetek a juniorů. Mladé slečny BVC Witte Chodov hostí v sobotu od 11 a 15 hodin celek z Kralup nad Vltavou. Junioři se představí na palubovkách soupeřů. ISŠTE zajíždí do Liberce, kde v neděli od 10 a 14 hodin nastoupí proti tamní Lokomotivě. Borek Ostrov hraje svá utkání v sobotu v Turnově.

Hokej: Rebelové z Nejdku vyzvou béčko Klatov
V sobotu 1. února tradičně od 17.00 hodin se představí svým fanouškům na nejdeckém zimním stadionu hokejisté HC Rebel město Nejdek. V šestnáctém kole Plzeňské krajské ligy bude hostit lídr tabulky rezervu Klatov. Nejdečané opět budou před domácím publikem plnit roli favorita, ale proti nevyzpytatelnému soupeři je nečeká určitě nic lehkého, i když je v tabulce dělí od sebe osm bodů.

Turnaj Kadaň: Kyselku čeká duel se Stružnou
Zimní turnaj Tatranu Kadaň bude pokračovat v neděli 2. února svým třetím kolem. Fotbalový los pak proti sobě svedl dva zástupce z Karlovarska. Od 15.00 hodin totiž poměří na kadaňské umělce fotbalový um Kyselka, která bude plnit roli favorita, a celek Stružné.
3. kolo, neděle, 2. února: Libědice – Perštejn (9.00), T. Kadaň – SKP Kadaň (11.00), Kr. Dvůr – Vilémov (13.00), Kyselka – Stružná (15.00).