Na první klání bojovníků zamířila početná skupina složená nejen ze zkušených reprezentantů, ale i nováčků, kteří si oťukali premiérově soutěžní atmosféru. A zástupcům z Karlovarského kraje se ve sportovní hale Sportoviště Albrechtická, kde se mistrovství republiky odehrálo, pořádně zadařilo.

HC Energie Karlovy Vary. Ilustrační foto.
Skvěle. Energie dosáhla v Třinci na premiérovou výhru

Samurajové totiž dosáhli celkem na 19 cenných kovů, mezi kterými nechyběly republikové tituly, jichž bylo celkem osm, když se o ně zasloužili Kryštof Schwarz, Johny Kolář, Hanka Schwarzová, Veronika Dobiášová, Daniel Sarkány, Kryštof Baranec, Dominik Sarkány a Lenka Dušková. „Další medaile pak vybojovali pro náš klub Maxim Dobei, Kamila Hermanová, Leontýnka Pfei- fer a Daniel Gorbatenko,“ upozorňoval na další medailové přírůstky ve sbírce Samurai Fight Clubu trenér Václav Kolář.

Vojkovice se představí o víkendu v domácím prostředí, kde přivítají Dalovice.
Za fotbalem v Karlovarském kraji: Derby v Sokolově či šlágr přeboru v Ostrově

V podání samurajů to však nebylo jen o úspěchu, ale také respektu k soupeřům. „Na republice se představilo v našich barvách třináct bojovníků, získali jsme devatenáct medailí, zažili parádní výhry, ukončení před limitem, ale i těsné prohry a také porážky, kdy jsme na některé soupeře opravdu neměli,“ bilancoval vystoupení svých svěřenců Kolář.

„Jsme na všechny samuraje právem hrdí především za jejich srdce, jsme hrdí i na celý doprovodný tým, opět to byla perfektní práce od všech. Děkujeme za velkou podporu NSA, Karlovarskému kraji, městu Chodov a městu Nejdek,“ dodal závěrem trenér samurajů.