„Původně plánovaná akce v kulturním domě se na poslední chvíli bohužel zrušila. Vzhledem k tomu, že jsme věděli, že se lidé na další ples těší, napadlo nás využít volný termín k uspořádání charitativního plesu,“ vysvětlovala Milena Demčáková.

„Víme všichni, že v Nejdku je hned několik rodin, které se potýkají s nelehkými osudy a potřebují každou pomoc. Pustili jsme se do toho ve velmi krátkém čase. Díky našemu nasazení a velké pomoci řady nejdeckých sportovců se nám podařilo během pár dnů sehnat bohatou tombolu od štědrých a ochotných sponzorů,“ chválila si Demčáková vstřícnost dárců, kteří přispěli na dobrou věc.

Výtěžek z plesu se organizátoři rozhodli věnovat dvěma nejdeckým chlapcům, Davidu Hillebrandovi a Tomáši Janáčkovi. Oba zápasí se zdravotními komplikacemi, každý s jinou.

Para hokejisté SKV Sharks Karlovy Vary uhájili para hokejový trůn. V KV Aréně obstál nejlepší tým základní části i ve druhé finálové bitvě, ve které slavil výhru 6:3 nad Zlínem.
Euforie, slzy štěstí a mistrovský návrat domů. Sharks uhájili para hokejový trůn

Hned po ohlášení plánované akce se ozvali dárci, kteří chtěli klukům na jejich finančně náročnou léčbu přispět. Jedná se například o nadaci Delfíni, která věnovala každému z kluků finanční hotovost, ale stejně tak se i v řadách jednotlivců našel člověk, který chlapcům na léčbu formou finanční podpory přispěl.

Symbolické šeky byly předány v rámci konání plesu. Charitativní akce se setkala i s podporou ze strany vedení města. Starostka Ludmila Vocelková i místostarostka Pavlína Schwarzová nám svorně potvrdily, že všechny akce, které mají charitativní účel, se setkávají s podporou vedení města, obzvláště ty, jejichž výtěžek putuje na pomoc nejdeckým občanům.

Hned v květnu se za podpory města Nejdku koná v kulturním domě další charitativní akce, jejíž výtěžek bude opět věnován rodině, která prožívá podobně těžký osud.

Plesu se také zúčastnily zástupci téměř všech nejdeckých sportovních oddílů, kteří tak svou účastí podpořili dobročinnou akci.

V průběhu večera byl vydražen výroční hokejový dres HC Energie, podepsaný všemi hráči. Dražba byla úspěšná a přinesla výtěžek ve výši 3.800 Kč. Dres vydražili zástupci hokejového klubu Michal Plutnar a Martin Kohout. Pro kluky byla nakonec charitativní akcí, které se zúčastnilo čtyři sta návštěvníků, získána finanční podpora ve výši téměř 100.000,- Kč.

„Rádi bychom v pořádání podobných akcí pokračovali i do budoucna a budeme rádi i za spolupráci s nejdeckými sportovci. Vždyť o tom dnešní doba přece je, že musíme pomáhat těm, kteří naši pomoc potřebují,“ dodala závěrem Demčáková.