Hadrava s Džavoronokem ovládli turnaj v Chodově a začnou se připravovat na italskou ligu

Vítězně se rozloučili volejbaloví reprezentanti Jan Hadrava a Donovan Džavoronok s letošním beachvolejbalem. Tříhvězdičkový turnaj UNIQA Český pohár ovládli, když ve finále porazili Filipa Gavendu a Jakuba Ihnáta 2:0 na sety. Na dalších akcích se už šestkoví profesionálové společně neukáží, protože brzy odcestují do Itálie, kde je čeká příprava na nejvyšší soutěž A1. „Tohle je pro nás ta nejsladší výhra. Věděli jsme, že už si spolu nezahrajeme a chtěli jsme se rozloučit triumfem,“ prohlásil Džavoronok.

Nahrávka a Džavoronok úspěšně zasmečoval k levé lajně… Tak vypadal poslední bod dvojice šestkových volejbalistů a elitních českých reprezentantů. Domácí turnajovou sérii brali totiž jako přípravu na novou klubovou sezonu, která začne v Itálii v září. „Pro nás to bylo naprosto skvělé. Drželi jsme balon furt ve hře, udržovali se neustále v posilovně. Ideální příprava,“ pochvaloval si Džavoronok, který v letošním roce přestoupil do nejlepšího světového týmu – italské Civitanovy.

Jaká je jejich bilance? Nejprve triumfovali na Strahově, třetí místo brali v Braníku, zvítězili v Opavě a nyní o víkendu na Chodově v Karlových Varech. Ve čtyřech turnajích zaznamenali pouze jedinou prohru. „My to máme postavené na servisu. Když nám nefungoval, tak jsme se trápili,“ popisoval Hadrava, kterého začátkem července bude čekat příprava v Itálii. Stejně jako jeho parťáka Džavoronoka, který odcestuje do Monzy. Italská liga, která je považována za volejbalovou NBA, začne v září.