Své by o tom mohl povídat i blokař lázeňského výběru Vojtěch Patočka.

„Je to pro nás trochu těžší než obvykle. Minulý týden jsme se věnovali víc fyzičce, aby nás nezaskočil náročný prosinec,“ narážel na úvod Vojtěch Patočka na náročnější závěr roku 2019, který teprve Karlovarsko v rámci volejbalových bitev čeká.

I on hodně těžko kousal o víkendu premiérovou domácí porážku s týmem Odoleny Vody 2:3. „Nedařilo se nám na servisu tak, jak jsme zvyklí. Navíc Odolka se na nás dobře připravila a dobře bránila,“ chválil soupeře milovník lázeňských oplatek. Varáci přišli v souboji s Odolenou Vodou o poslední primát v rámci české extraligy.

Ale byli kousek od zázraku. Doslova. Po dvou setech prohrávali s Odolenou Vodou 0:2 na sety, ale další dva dokázali přetavit ve vítězství, čímž srovnali na 2:2, chleba se pak lámal v pátém zkráceném setu, který mělo Karlovarsko vítězně rozjetý, přesto nakonec prohrálo.

„Dva body a trocha štěstí,“ prozradil Patočka, co týmu chybělo k prodloužení vítězné série na domácí palubovce. Po extraligovém vystoupení musí rychle Karlovaráci přepnout režim na mezinárodní, když se dnes utkají v Makedonii, přesněji ve Skopje, s tamním Vardarem od 19 hodin o postup do prvního kola Challenge Cupu.

V prvním utkání slavilo Karlovarsko ve městě minerálních pramenů výhru 3:0, a je tak krůček od postupu.

„Očekávám výhru a postup do dalšího kola,“ přeje si karlovarský blokař a závěrem přidal: „Budeme je muset zatlačit už od servisu a nenechat je kombinovat. Nemají co ztratit, ale když ubráníme jejich klíčové hráče, tak vyhrajeme.“

Opora Karlovarska Filip Rejlek.
Za žádnou cenu nesmíme soupeře podcenit, varuje kapitán Rejlek