„Doporučený sraz týmů je v 8.20 hodin, jelikož v půl deváté bude na programu rozlosování," poukazoval na úvod za organizátora SK Kyselka Ladislav Kába. Celkem bude bojovat o vítěznou trofej dvanáct trojic, které budou rozděleny do dvou šestičlenných skupin. Tam se utkají systémem každý s každým ve dvou setech.

„Bude se hrát pouze na dva sety, takže ve skupinách bude k vidění i dělba bodů, což znamená, že pokud bude remíza, tak si každý tým připíše po bodu. Jinak za vítězství si tým připíše dva body. V celkovém součtu pak budou rozhodovat body, dále vzájemný zápas a ve třetím případě skóre," upozorňoval Kába.

Ze základních skupin si zajistí posun do další fáze turnaje vždy dva nejlepší týmy z jednotlivých skupin, které se posléze utkají první ze skupiny A s druhým ze skupiny B a naopak o finále turnaje.

„Po odehrání semifinále bude na pořadu souboj o konečnou třetí příčku a následně si to rozdají dva nejlepší o první místo," přiblížil program po odehrání základních skupin Kába. Tradičně tak bude pro příchozí připraven přímo v tělocvičně nohejbalový bufet.

„Poděkování patří obcím Šemnice, Kyselka, Stružná, Velichov, Andělská Hora, městu Bochov, reklamní agentuře LuckyArt a společnosti Garmond, spol.s r.o., za pomoc s uskutečněním turnaje a též Karlovarskému deníku jakožto mediálnímu partnerovi," dodal závěrem Kába.