Ostravané si postupem do pohárového finále vynahradili zatím nepovedenou sezonu, v níž na devátém místě extraligy bojují o účast v play off. Se čtvrtým týmem tabulky Zlínem také prohráli oba extraligové zápasy a získali v nich jediný set, tentokrát se ale vzepřeli.

„Tohle je v této sezoně úspěch největšího kalibru. V extralize jsme na tom bídně," radoval se ostravský smečař Dominik Fořt.

Fatra sice dvakrát dokázala stav na sety vyrovnat, na úvod tie-breaku ale zlínští hráči při podání ostravského Matěje Šmídla naprosto vypadli z role a ztrátu 0:7 už nedokázali zvrátit. „Asi mu ruplo v hlavě, prostě to tam nastřílel," vyjádřil se uznale o sérii teprve sedmnáctiletého Šmídla zlínský smečař Jiří Vašíček.

Karlovarsko v obou vzájemných zápasech v extralize dokázalo dovést souboj s dosud neporaženým Libercem do pátého setu. I tentokrát začal západočeský celek slibně, ale Dukla po ztrátě první sady přidala a tentokrát se ošidného tie-breaku vyvarovala.

„Chtěli jsme Liberec konečně porazit, ale bohužel se to zase nepovedlo. Byli lepší, přehráli nás a ve finále jsou zaslouženě," uznal karlovarský blokař Michal Sukuba. „Podle mě rozhodl příchod Galabova, na podání tam měl šňůru a strašně nám tím pomohl. Nás dostal nahoru a oni naopak už jen padali dolů," řekl liberecký blokař Lubomír Staněk.

Český pohár volejbalistů v Plzni – semifinále: Ostrava – Zlín 3:2 (26, -21, 17, -23, 9), Liberec – Karlovarsko 3:1 (-22, 23, 17, 22).