„Ostrovského Běhu s čelovkou jsem se zúčastnil již potřetí. Tento závod je výjimečný, člověk se proběhne v pohodové atmosféře, a navíc ještě přispěje na dobrou věc. Velké poděkování patří týmu okolo Míši Valentové. Mám z toho každoročně krásný zážitek a těším se na příští rok, že se opět všichni v Ostrově setkáme,“ podotkl ke své třetí účasti na běhu v Ostrově dalovický běžec a sportovní fotograf František Holeček.

Třetí ročník benefičního běhu opět pomáhal, tentokrát dvěma holčičkám, Michalce a Terezce, a jedné ženě, Romaně, kterým byla diagnostikována roztroušená skleróza. Na startovní čáře se to tak hemžilo lyžaři, běžci, fotbalisty, hokejisty, triatlonisty, ragbisty a dalšími sportovci z dalších odvětví sportu, kteří přišli svým během pomoci.

„Jsme rádi, že jsme se mohli účastnit takovéto akce, která pomáhá. Navíc jsme se sešli s kamarády a běh si v přátelském duchu užili. Navíc letos se mnou běžela i moje sestra, která i když nesportuje, hodně překvapila,“ říkala s úsměvem po doběhu do cíle Věrka Pravcová z Run Team Ostrov. Startovní pole pak doplnili další lidé, kteří svou přítomností, ať zdolali trasu, která vedla přes město Ostrov a měřila 4,5 kilometru, během či procházkou, pomohli dobré věci. Na čelovkový běh dorazili běžci z celého Karlovarska.

„Já měl jít podle tréninkového plánu na třicetiminutový výklus, a tak jsem spojil dobré s užitečným, když mi čelovkový běh přišel vhod. Navíc mi sestra řekla, že mě na běh sveze, tak to jsem nemohl odmítnout, a navíc jsme pomohli dobré věci,“ poukazoval v cíli orientační běžec nejdecké Jiskry Nick Newiak. Celkem běžci darovali

55 717,- Kč, celkově to pak byla částka 100.000,- Kč, kterou doplnila sportovní dražba, kdy se dražil například dres olympijského medailisty a vodního slalomáře Jiřího Prskavce, dres hokejového obránce HC Energie Karlovy Vary Martina Rohana, kdy na dresu nechyběly podpisy všech hráčů A-týmu, či podepsaná hokejka ostříleného útočníka litvínovské Vervy Viktora Hübla.

„Pro nás to byl také velký zážitek, připadalo nám to při takové hojné účasti jako na maratonu, takové štrúdly běžců, co se táhly Ostrovem, což klobouk dolů před pořadateli. Navíc jsme se sešli s kamarády a běh si opravdu v přátelském duchu užili, rádi jsme pomohli a příští rok se určitě na startu opět uvidíme,“ vzkazuje organizátorům Markéta Hanzálková ze ŠAK Chodov.