Ve čtyřiadvaceti zápasech hráči otovického Sausforku nasbírali na své konto úctyhodných 49 bodů za šestnáct výher, jednu remízu a sedm porážek, za což obsadili konečné druhé místo. Tím se tak zapsali tučně do historii svého klubu. „S letošní sezonou jsme nadmíru spokojeni. Dosáhli jsme v ní historického úspěchu,“ je si vědom trenér Otovic Libor Marek.

Navíc v tabulce pravdy pak nasbíraly Otovice třináct plusových bodů. K tomu přidali 140 nastřílených branek, tedy nejvíce ze všech účastníků divize, a i v obranných řadách se Otovicím celkem dařilo, když inkasovaly 94 branek, a tím tak rozhodly, o tom, že měly třetí nejlepší obranu soutěže. Trenér Libor Marek měl k dispozici během sezony celkem devatenáct hráčů.

„Co se týče hráčů tak největší dojem na mě udělal Michal Šiška společně s Kájou Fasselem. Když k tomu připočítám nejlepšího střelce Otovic Radka Kaňoka, tak tato osa byla zárukou dobrých výsledků. Navíc nás v důležitých zápasech podrželi i gólmani Sláva Šidlo a Damir Hasić,“ pochvaloval si Marek.

Vzhledem ke dvěma kontumacím ve prospěch Otovic, tak bylo odehráno pouze dvaadvacet zápasů. Jen jediný hráč pak nastoupil ve všech zmiňovaných 22 zápasech, a to kapitán Michal Šiška. O čtyři méně si na své konto připsali dva Karlové Fassel a Kalina. Nejpilnějším střelcem Otovičáků byl Radek Kaňok, ten nastřílel soupeřům pětatřicet branek. Dvacet gólů pak měl na svědomí Karel Fassel a osmnáctkrát se radoval ze vstřelené branky Michal Šiška.

„Bylo také dobré, že se nám vyhýbala zranění. Navíc bratři Jílkové, Kalina, Šourek a mladíci Němec a Tolar dobře vyztužili během sezony náš tým,“ poukazoval otovický kouč.

Otovice dlouho také koketovaly s první příčkou. Tu nakonec povinně obsadil favorizovaný FK Lochotín. „Během sezony jsme určitě předváděli kvalitní futsal. Velkým plusem byl i to, že se prosadili do A týmu i hráči otovické rezervy. Kluci si pak splnili cíl, a to, že skončí v tabulce výše než městský rival karlovarští Draci. To se povedlo, zvláště pak při jarní odvetě, kdy jsme Draky přejeli v poměru 7:1,“ podotkl Marek.

Sausfork se však prezentoval v divizi kvalitním futsalem, s tím pak přišly na řadu i dobré výsledky. „V důležitých zápasech jsme dokázali hrát moderní futsal, ze zajištěné obrany na rychlé brejky, které ve většině případech skončili gólem,“ lebedil si Marek. A není divu. Velkou podporu měli otovičáci také ve svých fanoušcích, kteří zamířili na každé utkání docela v hojném počtu.

„Tak určitě jsme rádi, že na naše utkání si našli cestu i fanoušci, kteří podle ohlasů vždy odcházeli spokojeni. Věříme, že tímto historickým úspěchem jsme udělali radost nejen obci Otovice, ale také Texcoloru, kteří nás v sezoně notně hmotně i finančně podporovali, za to jim patří velký dík. Poděkování si zaslouží i náš brankář Petr Shorný, který nám zajišťoval dopravu. za sebe pak musím říct, že mám velkou radost, že mohu být součástí tohoto mladého perspektivního týmu. V další sezoně, bychom chtěli navázat na letošní historický úspěch, a klukům za to patří můj velký dík,“ uzavřel Marek.