Na galavečeru v pražském Kongresovém centru bylo k vidění sedmnáct zápasů, ve kterých se představila známá jména, namátkou Petra Částková, Pavel Šach, David Zoula, Petr Beran či Jevgenij Orlov. „Samotná organizace turnaje IAF byla úplně bezproblémová, vážení den předem proběhlo hladce, rezervace hotelu i průběh jednotlivých zápasů proběhly na jedničku,“ vracel se k předzávodnímu zařizování Pavel Pilný.

„Ze zápasu jsem byl hodně nervózní,“ narážel Pilný na dvouletou pauzu, po které se navrátil do klece. „Vzhledem k tomu, že mé poslední dva zápasy nedopadly nejlépe, bylo pro mě velmi důležité vyhrát,“ říká k cíli, se kterým do hlavního města zamířil.

Zdroj: Youtube

„V samotném zápase jsem se cítil skvěle. Měl jsem za sebou perfektní přípravu a tvrdé sparingy v Alphě. Cítil jsem od svého gymu po celou dobu velkou podporu, která mě tlačila vpřed,“ připomněl Pilný, že podpora kolegů z Alpha Gymu Karlovy Vary pro něj byla hodně důležitá. „Co se týče zápasu, tak se mi dařilo dobře číst soupeře a kopat velké množství přesných kopů na nohu. Jeden se však podařilo soupeři zachytit a strhnout mě na zem,“ přibližuje dění v kleci.

Bojovníci Alpha Gym Karlovy Vary se představili na Bohemia Cupu.
OBRAZEM: Zápasnice Alpha Gymu Karlovy Vary zazářily na Bohemia Cupu

„Ze země jsem však přesně věděl, co dělat, počkal si na vhodný okamžik zachytit nohu soupeře a ukončit ho pákou na patu v prvních vteřinách třetí minuty zápasu,“ říká ke klíčovému momentu, po kterém slavil vítězství.

„Chtěl bych poděkovat všem, co se podíleli na mé přípravě na zápas. A to jmenovitě Alpha Gymu Karlovy Vary, trenérům Františku Linhartovi a Krishanovi Rawatovi a všem z gymu. Dále také gymu Elite Fight Club a Michalu Madejovi a mým sponzorům Medeor KV, Baddys Shop KV, Atoma Store, Art De Suisse, West Tatoo a Willy´s Barber Shop, bez jejichž pomoci a podpory by to nešlo,“ vzkazoval závěrem poděkování Pilný.