„Mladí volejbalisté hltali každé naše slovo, nebylo možné děti vytrhnout z absolutního nadšení," těšil se Štěpán Javůrek, šéftrenér mládeže Karlovarského kraje.

Vysoká účast dětí na volejbalovém náboru se na základě předchozích akcí v regionu dala očekávat, ale zájem dětí a atmosféra na ZŠ Komenského předčily veškeré předpoklady. Při náboru propuklo pravé volejbalové šílenství. „Takovou akci náš region dosud nezažil," potvrdil Javůrek. „Podařilo se nám ji zorganizovat i díky výborné práci učitelek místní základní školy paní Hodačové a paní Mendové a dalších spolupracovníků."

Na rozvoji sportovní mládeže v Karlovarském kraji se systematicky podílejí volejbalisté A-týmu extraligového nováčka VK ČEZ Karlovarsko. „Nechceme být jen klubem extraligy mužů, máme velmi detailně propracovanou strategii těchto náborů a jsem opravdu rád, že se nám takto daří," prohlásil předseda klubu Jakub Novotný. „Vím, že úplně všechny děti pak na volejbal chodit nebudou, ale i kdyby to byla jen polovina z nich, bude to stále obrovský úspěch na to, že klub funguje necelý půl rok."

Do náboru na ZŠ Komenského se aktivně zapojil druhý nahrávač elitního mužstva a zároveň trenér mládeže Milan Bican a jeho dva spoluhráči, blokař Michal Koláček a univerzál Matej Mihajlovič. Nejlepší hráč slovinské ligy se stal historicky prvním cizincem, který se volejbalového náboru v Karlovarském kraji zúčastnil. Šéf klubu Jakub Novotný ke spolupráci extraligového celku a mládeže dodal: „Někdy je nám vyčítáno, že jsme umělý projekt a že se má sport dělat takzvaně odspoda. Já ale ze zkušeností z nejlepších družstev v Česku i po celé Evropě vím, že naopak elitní vzory a vrcholová úroveň jsou jedinou šancí, jak děti v dnešní obrovské konkurenci k našemu sportu přilákat. Počty dětí, které se k nám hlásí, to jen dokazují."

Po atraktivní volejbalové ukázce hráčů A-týmu v rámci náboru následovaly soutěže a autogramiáda hráčů. „Celé příjemné dopoledne jsme ukončili společnou fotografií a pozváním dětí do našeho volejbalového kroužku," doplnil Štěpán Javůrek. Kroužky malých volejbalistů se na ZŠ Komenského budou během školního roku konat pravidelně každý týden.

VOLEJBALOVÉ KROUŽKY NA ZŠ KOMENSKÉHO, KARLOVY VARY
Přípravka 1.–3. třída: úterý 16:30–18:00
Přípravka 4.–5. třída: středa 16:30–18:00

Tomáš Klement