Ofenzivní hráč Karlovarska patřil k řadě volejbalistů domácího týmu, které před utkáním trápily zdravotní problémy. Zdeněk Málek naskočil do zápasu ještě ne zcela uzdravený, podobně jako blokař Michal Koláček či další smečař Mathias Loftesnes. Těsně před duelem s Ostravou si stěžoval na nachlazení i elitní blokař Robert Szczerbaniuk. „Už je to s námi snad dobré, ale čtrnáct stupňů v hale nám prostě nepřidá, když se zpotíme a potom dýcháme studený vzduch," lamentoval Málek nad tréninkovými podmínkami. „Zima v hale byla i dnes na zápase a pocítili ji i diváci."

V prvním setu hráči Karlovarska rozehřáli své příznivce šesti bodovými bloky a dostali se do vedení po výhře 25:22. Další dvě sady skončily nejtěsnějším možným rozdílem dvou bodů ve prospěch domácích. Nahrávač Luboš Bartůněk distribuoval nahrávky rovnoměrně a především se mohl v ofenzívě spolehnout na všechny své spoluhráče. Jeho protějšek Ján Halaj vedl útok zejména přes svého krajana Reháka, autora devatenácti bodů. „Hráči Ostravy mi připadali dost unavení, byl to jejich třetí zápas v tomto týdnu, to nám hrálo do karet," uznal Zdeněk Málek.

Tým Karlovarska je v extraligové tabulce nadále druhý s bilancí jedenácti vítězství a tří porážek. V 15. kole uspěli s plným počtem bodů i sousedé z tabulky, vedoucí Liberec a aktuálně třetí České Budějovice. Příští utkání sehraje VK ČEZ Karlovarsko opět v domácí hale, v dohrávce jedenáctého kola hostí celek Brna, který se krčí na desáté pozici. Duel Karlovarsko versus Brno je na programu ve středu 28. ledna od 18 hodin.

Volejbalová extraliga mužů, 15. kolo:
VK ČEZ Karlovarsko – VK Ostrava 3:0 (22, 23, 24)
Rozhodčí: Hudík – Kovář. Čas: 84 minut. Diváci: 600.

Karlovarsko: Rojas 8, Koláček 9, Mihajlovič 10, Loftesnes 10, Szczerbaniuk 7, Bartůněk 4, libero Pfeffer – Málek 1, Janků. Trenér: Petr Brom.

Ostrava: Fořt 7, Čechmánek 10, Rehák 19, Riecks 11, Široký 6, Halaj, libero Václavík – Dvořák. Trenér: Zdeněk Šmejkal.

Kompletní výsledky 15. kola:

Karlovarsko – Ostrava 3:0
Příbram – Č. Budějovice 1:3
Havířov – Ústí n. L. 2:3
Benátky n. J. – Liberec 1:3
Odolena Voda – ČZU Praha 1:3
Brno – Zlín se hraje 26. ledna 

                                                                                                                                                                                                                                (tk)