Silvestrovský běh Ostrov
Atletický klub TJ MDDM Ostrov pořádá v pondělí 31. prosince další ročník Silvestrovského běhu mezi Boreckými rybníky. Start závodu je tradičně v 11 hodin na umělé trávě fotbalového stadionu FK Ostrov, v jehož areálu bude otevřena od 9.30 hodin i závodní kancelář. Trať vede v oblasti Boreckých rybníků, kde jsou hlinité cesty a terén s mírným převýšením, celková délka tratě je 3300 metrů. Závodníci mohou využít šaten v areálu FK Ostrov a startovat budou společně muži i ženy narození v roce 1918 až 2015. Vždy pro nejrychlejší šestici v kategorii mužů i žen pořadatelé přichystali finanční odměny.

Silvestrovský běh Cheb
V pondělí 31. prosince je nachystán v Chebu pro běžce 7. ročník Silvestrovského běhu s Rozběhnito.cz. Zázemí startu je tradičně v městské sportovní hale Hvězdy, tedy v bývalé Lokomotivě. Registrace závodu bude zahájena v 9 hodin a končit bude v 10.15 hodin, tedy patnáct minut před startem závodu, který je nachystán na 10.30 hodin. Startovné je pro běžce a cyklisty na místě 170,- Kč, pro děti a turisty pak 50,- Kč. Nejen běžci však mohou přispět i v podobě dobrovolného startovného na dobročinné účely. Na běžce tak opět čeká čtrnáctikilometrová trať Cheb – Loreta, tedy dvakrát sedm kilometrů. Kdo se však rozhodne absolvovat pouze jednu část, může tradičně využít silvestrovský taxík, který je připraven na svoz zpět z Lorety zdarma. Chybět tradičně nebude ani běžecká tombola či bohaté občerstvení na trati i v cíli.

Novoroční běh na Svatošské skály
V úterý 1. ledna 2019 odstartuje v Doubí, přesněji před tamní veterinární ordinací, 36. ročník Novoročního běhu na Svatošské skály, kde je nejen start, ale i cíl závodu. Ten pořádá nohejbalový oddíl SK Liapor Witte Karlovy Vary ve spolupráci s karlovarským Triatletem. Prezentace závodu se tradičně odehraje od 10.00 do 10.45 hodin v klubovně areálu SK Liapor Witte v Karlových Varech-Doubí, odkud je to ke startu kolem 800 metrů. Závod je vypsán jako veřejný pro všechny kategorie dospělých a pro mládež do 16 let a startovné činí 50 korun na osobu, mládež do 15 let pak neplatí. Na běžce čeká trať o délce 6,4 km.

Novoroční běh v Lokti
Novoroční běh je tradičně nachystán 1. ledna i v Lokti. Ten bude letos slavit Kristova léta, jelikož se poběží pod taktovkou ředitele závodu Rudolfa Flašky po třiatřicáté. Start závodu i cíl a také prezentace jsou na náměstí v Lokti a běžci budou zdolávat trasu o celkové délce 2.621 metrů, která vede po okruhu města Loket. Je tvořena asfaltem a dlažebními kostkami, závod odstartuje v Lokti ve 14 hodin.

Ilustrační foto.
Karlovarsko přivítá v letošní derniéře tým Brna, chce uspět