Závodní den začal dm rodinným během, kterého se zúčastnilo 724 běžců. Většina vyrazila po vlastních, ale někteří se vezli v kočárku nebo vyrazili na odstrkovadle. RunCzech trasy tradičně přizpůsobuje všem bez rozdílu věku a běžeckých schopností, protože si stojí za svým heslem ALL RUNNERS ARE BEAUTIFUL.

Část obce Hrušky na jižní Moravě tornádo prakticky srovnalo se zemí.
Karlovy Vary podpoří jižní Moravu charitativním koncertem

Startovním klaksonem vypustil malé i velké běžce na trať hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek: „Díky tomuto závodu jsme si po dlouhých měsících pandemie zase mohli vychutnat radost ze závodu, setkat se s kamarády a dalšími sportovci a připomenout si, jak krásnou kulisu tvoří Karlovy Vary pro běžce i jejich fanoušky. Děkujeme všem za účast a budeme se těšit zase příští rok!”

V 17.30 se na start již postavili hobby běžci v čele s českými elitními atlety. Celé pole vedl Vít Pavlišta, který zvítězil v čase 1:07:18. Na druhém místě se umístil Ondřej Fejfar (1:08:45) a bronzovou pozici obsadil Petr Hošna (1:09:29). Mezi ženami zvítězila Hana Homolková (1:20:36): „Běželo se mi skvěle, i když trať nebyla lehká. Fanoušci byli úplně skvělí, na kolonádě jich fandilo tolik!” Dvě minuty po ní doběhla Tereza Jagošová (1:22:41) a na třetím místě se umístila Ivana Sekyrová (1:23:19).

Hana HomolkováHana HomolkováZdroj: Daniel Seifert

Výhercům ceny předal a závod odstartoval náměstek primátorky Karlových Varů Petr Bursík: „Bylo úžasné vidět zase v ulicích města nějakou akci, navíc takový sportovní svátek. Moc si vážím práce organizátorů, že dovedli uspořádat takovou akci při dodržení všech bezpečnostních pravidel a děkuji všem běžcům za jejich dodržování.”

Reportáž ze závodu bude možné sledovat 1. července od 13.30 na ČT Sport a již za necelý měsíc se dočkáme další RunCzech akce. Tentokrát se mohou běžečtí nadšenci těšit na úplnou novinku. V sobotu 24. července odstartuje Generali Česká Red Run, který provede účastníky biatlonovým areálem v Novém Městě na Moravě. Registrace jsou již otevřené na www.runczech.com.