„V sobotu jsme přivítali soupeře z Rokycan, kde jsme na podzim prohráli žalostným rozdílem 68 bodů, a naším pochopitelným cílem tedy bylo porážku jim oplatit. Od začátku utkání se hrál velice pohledný a rychlý basket, okořeněný spoustou bodů v obou koších, což nejspíš muselo uspokojit diváky, z pohledu trenéra ale ani opravdu vysoká střelecká potence nemohla zastínit ne zcela kvalitní obranu. Naštěstí naši hráči oproti rokycanským neměli větší útočný výpadek a brzy se ujali vedení, se kterým slušně hospodařili až do konce duelu. V poslední části pak ještě zvýšili tempo a výsledkem bylo vítězství s uspokojivým rozdílem dvaadvaceti bodů," komentoval sobotní výhru trenér Thermie Lukáš Šnobl.

S uspokojením přivítal i fakt, že „hráči si opět rovnoměrně rozdělili nastřílené body, což je vždy potěšujícím ukazatelem kolektivní hry, do které zasáhlo všech dvanáct přítomných hráčů, takže si ti klíčoví už ke konci mohli šetřit síly na nedělní veledůležitý duel s Berounem."

Veškerá spokojenost ale z tváře trenéra zmizela po nedělním utkání s Berounem, přestože Thermia vyhrála a zajistila si tak s téměř stoprocentní jistotou bezpečný odstup od pásma sestupu. „Přestože jsme nastoupili v plné své síle, nedokázali jsme zopakovat spolehlivý výkon ze soboty a k vítězství nám nakonec dopomohla notná dávka štěstí. Naši hráči bohužel v utkání nakupili spousty individuálních chyb a absolutně neplnili pokyny trenéra, když na útočné polovině hráli velice individualisticky a bez pohybu a v obraně hluboko pod svými možnostmi," zoufal si po utkání Lukáš Šnobl.

Trochu lepší výkon předvedli hráči Thermie po změně stran, kdy se po sérii čtyř úspěšných trojek Jiřího Dufka dostali do osmibodového „trháku". „Vypadalo to, že si ten náskok v závěrečné čtvrtině už jednoduše pohlídají a utkání bez problémů dotáhnou do vítězného konce, ale opak byl pravdou. Opět jsme svou nedisciplinovaností na obou polovinách hřiště nabídli hostům příležitost srovnat krok, a dokonce šanci odvézt si od nás neskutečně cennou výhru," nebral si servítky karlovarský kouč.

Naštěstí tuhle šanci berounský Martin Šašek odmítl, když tři vteřiny před koncem neproměnil vyrovnávající trestný hod, a triumf tak daroval domácím. „To vítězství má pro Thermii neskutečnou cenu, ovšem jakým způsobem jsme k němu došli, je pro mne absolutně neuspokojivé. Předvedli jsme v této sezoně až dosud nejhorší výkon, přestože tým byl téměř kompletní a byl si velice dobře vědom důležitosti utkání," uzavřel své ohlédnutí za víkendem Lukáš Šnobl.