Hned na úvod druhé poloviny soutěže se představil na stadionu SKP Hvězda Karlovy Vary ostřílený JIMI RC Vyškov B, který si nakonec odvezl povinnou výhru v poměru 60:5.

Karlovarští ragbisté vstoupili do prvního jarního boje s nadšením a odhodláním vyhrát, ale soupeřova zkušenost a kvalita předčily karlovarskou bojovnost. I přes veškerou snahu se týmu z města minerálních pramenů podařilo položit pouze jednu pětku, o kterou se zasloužil Jiří Motýl. „Děkujeme fanouškům za velkou podporu, kterou nám v domácím prostředí poskytli. Dále děkujeme hráčům RC Plzeň a RC Petrovice, že navýšili naše počty a zkvalitnili naše řady," vzkazoval na dálku za varské RC Daniel Homolka.

Poté zamířil karlovarský ragbyový tým na jih Čech, přesněji do Českých Budějovic. Na zápas karlovarský tým vyjel ve slibném počtu 19 hráčů, i když část týmu tvořili nováčci, kteří se k týmu připojili teprve v letošní zimní přípravě. I tak byli Varáci odhodláni silnějšího soupeře potrápit a nedat favoritovi zadarmo ani metr. To se jim také povedlo. Před početným budějovickým publikem ukázali pokrok ve hře a aktivní útočnou hru, kterou se snaží tým prezentovat. V určitých časových úsecích se týmu Budějovic dokázali vyrovnat, a dokonce zkušenějšího soupeře zatlačit, body si však připisovali Jihočeši, a to zejména ve druhé půlce prvního poločasu. Poločasové skóre se zastavilo na krutých 40:8 v neprospěch týmu ze západu Čech.

„Do druhého poločasu jsme zlepšili obranu a díky nasazení každého hráče jsme hru opět vyrovnali. Vinou ukvapeného střídání jsme zápas dohrávali ve třinácti hráčích na hřišti. Zápas jsme ovšem nevzdali a bojovali až do konce a tím si zasloužili úctu soupeře, potlesk diváků a mohli jsme odejít ze hřiště s hlavami vztyčenými i přes konečný výsledek 64:8," podotkl k utkání trenér RC Karlovy Vary Antonín Slavík, který rázem přidal: „I prohrou se dá naučit spousta věcí, a tak bereme i tento zápas. Zápas jsme sice prohráli, ale získali jsme cenné zkušenosti, které se pokusíme převést do naší hry. Výjezd do jižních Čech hodnotím pozitivně, ukázal pokrok v naší hře, ale i věci, na kterých musíme dál pracovat. Pozitivní je, že už pravidelně skórujeme v každém zápase a stáváme se herně vyrovnanými soupeři pro daleko zkušenější týmy."

V příštím kole jarní části II. ligy se RC Karlovy Vary utká na domácím hřišti SKP Hvězda v Tuhnicích s rezervou pražské Slavie, zápas se odehraje 17. dubna od 15.00 hodin. „Budeme rádi, když si diváci najdou opět cestu do Tuhnic na hřiště, a budeme se snažit jim přiblížit naši hru," láká závěrem fanoušky na stadion Hvězdy Slavík.

RC České Budějovice – RC Karlovy Vary 64:8 (40:8). Pětka RC K. Vary: Jan Feber, trestný kop: Antonín Slavík.
RC Karlovy Vary: Postl, Resa, P. Král, Hanák, Koscík, Starosta ( Homolka ), Slavík, Motýl, Michalička, Koubek (Tutoky), Bíža (Nesnídal), Krejsa (Šamárek), Feber Jan, Popadinec, Feber Jakub.